Engelli çocuklara öğretmen şiddeti kamerada

Engelli çocukları eğitmekle görevli öğretmenin uyguladığı şiddet gizli kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Gizli kamera ise diğer öğretmenler tarafından kuruldu...

Rusya'nın başkenti Moskova'da engelli çocukların eğitimi için hizmet veren bir okulda yaşananlar izleyenlerin kanını dondurdu. Sevgiyle yaklaşması gereken öğretmen, öğrencilerini aşağılıyor, dövüyor, hatta tekmeliyor.

Adı açıklanmayan öğretmenin okuldaki hareketlerinden şüphelenen diğer öğretmenler sınıfından sürekli olarak öğrencilerin ağlama seslerini duyunca çareyi gizli kamera yerleştirmekte buldu. Bir hafta boyunca tüm görüntüleri kaydeden öğretmeneler görüntüleri izlediklerinde adeta şoke oldu.

Hemen milli eğitim bakanlığına şikayette bulunan öğretmenler, meslektaşlarının görevden alınmasını istedi. Harekete geçen bakanlık, öğretmeni açığa alıp soruşturma başlatırken, şiddet gören çocuklar için de özel psikolog desteği verilmeye başlandığını açıkladı.

Okulda şiddet gören öğrencilerin velileri ise suç duyurusunda bulunarak öğretmenin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.