Engelli genç kız arkadaşlarından korkup sınıfın camdan atladı!

8. sınıf öğrencisi engelli kız, arkadaşlarından kaçarken okulun camından düşerek yaralandı. Mahkeme örnek bir karara imza attı. Öğrencilerin düşme ihtimaline karşı önlem almadığı gerekçesiyle Milli Eğitim Bakanlığını kusurlu buldu. Teknik Takip'ten Hilal Yıldırım’ın haberi.

14 yaşındaki engelli Elif Koşucu, İstanbul Sarıyer'de evlerinin yakınındaki ortaokulda kaynaştırma eğitimi görüyordu. İddiaya göre, Elif Koşucu sınıfındaki arkadaşının kendisini korkutup kovalaması sonucu açık olan camdan aşağıya atladı. Vücudunda kırıklar oluşan Elif Koşucu ameliyata alındı.

Elif Koşucu'nun annesi Hatice Kayha, okul yönetiminin kızına karşı ihmalkâr davrandığını iddia etti. Kahya, yaşanan olayın ardından hukuk mücadelesi başlatarak okul yönetimi ve rehber öğretmenleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak bu soruşturma için kaymakamlıktan izin verilmedi. Ceza soruşturmasının önü kesildi.

Aile, Milli Eğitim Bakanlığı hakkında da 50 bin TL’lik tazminat davası açtı. O dava İstanbul 10’uncu İdare Mahkemesi’nde görüldü. Dava iki ay önce karara bağlandı. Örnek kararda hakim, “Okul saatinde öğrenci okul idaresinin gözetimi sorumluluğundadır” dedi. Kararda kaynaştırma öğrencisi olan Elif için okulun sıkı tedbirler alması gerektiği vurgulandı.