Ensar Aytekin: Balıkesir'i parsel parsel satıyorlar

Yücel Yılmaz'ın başkan olduğu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 51 milyon liralık temsil ve ağırlama gideriyle İstanbul ve Ankara'yı bile geride bırakmıştı. Borç içinde yüzen belediye arsalarını satışa çıkardı. CHP'li Ensar Aytekin, “Balıkesir'i parsel parsel satıyorlar” diye tepki gösterdi.

Yücel Yılmaz’ın başkanı olduğu Balıkesir büyükşehir belediyesi yeni bir skandalla gündemde.

Yücel Yılmaz’ın yönettiği belediye en son, İstanbul’u ve Ankara’yı bile geride bıraktığı temsil ve konuk ağırlama harcamasıyla tartışmaların odağındaydı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar lira civarındaki borcuyla Türkiye’nin en borçlu belediyelerinin başında geliyor.

Başkan Yücel Yılmaz, Sayıştay raporlarına göre, 2020’de 21 milyon 844 bin lirayı önceki yıl da dahil edildiğinde 51 milyon lirayı ağırlama için harcadı.

Astronomik rakamlar “Bu değirmenin suyu nereden geliyor?” Sorusuna yol açtı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, bu harcamaların yapıldığı Büyükşehir Belediyesi’nin borç batağında yüzdüğünü hatırlattı.

Bu borçların kapatılması için de arazilerin satışa çıkarıldığını söyledi.

Aytekin, “Balıkesir’i borcundan dolayı parsel parsel satıyorlar. Şimdi Hazine’ye ait arazileri belediyelere devrediyorlar. Buraları satarak, yediklerinin içtiklerinin faturalarını halka kesecekler. Gökçek ve ekibi Ankara için neyse bunlar da Balıkesir için o” dedi.

Yücel Yılmaz’ın mülkiyeti belediyedeki gayrimenkulleri satışa çıkarması kentte sürekli eleştiri konusu oldu.

Geçen yıl temmuz ayında Altıeylül ilçesindeki Gümüşçeşme mahallesinde bulunan lunapark bile satışa çıkarıldı. Kent sakinlerinin buna tepkisi büyük oldu.

Belediyenin son 3 yılda Karesi, Altıeylül ve Gömeç ilçelerinde 20’den fazla gayrimenkulü yaklaşık 175 milyon lira bedelle satışa çıkardı.

Kentte bu satışlar tepki çekti. Belediyenin mülkiyetindeki alanların yeşil alana dönüştürülmesi istendi. “Yandaşlara rant aktarmak” iddiaları gündeme geldi.