Koronavirüs aşısında sıra insan denemelerinde!

Erciyes Üniversitesi'nde koronavirüs aşısında insan deneyleri aşamasına gelindi. Transjenik hayvan çalışması başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Koronavirüs aşısında sıra insan denemelerinde!

Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) araştırmacılarının, Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından desteklenen projeler kapsamında COVID-19'a karşı aşı geliştirilmesinin  kobay hayvanlar üzerindeki çalışmaları tamamlandı.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, “COVID-19’a karşı geliştirilen hücre kültür temelli inaktif aşı adayının deney hayvanları üzerinde test çalışmaları başarıyla sonuçlandı. ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli ve ekibinin, COVID-19 virüsüne karşı özverili bir çaba ile aşı geliştirme çalışmaları kapsamında virüsü hücre kültüründe izole edildi" bilgilerini verdi.

Çalış, "Başlatılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen çalışma ile üniversitemiz tarafından geliştirilen COVID-19 aşımızın transjenik hayvan çalışması başarıyla tamamlandı.  İnsan denemeleri safhasının da ERÜ’de Hakan Çetinsaya İyi Klinik Uygulama Merkezi’nde (İKUM) yapılması planlanıyor” diye konuştu.