Erdoğan: 15 Temmuz bir milli irade şahlanışıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kurmay eğitimi mezuniyet töreninde konuşuyor. Erdoğan, "Çanakkale başta olmak üzere yakın tarihimiz bunun sayısız örnekleriyle doludur, hele 15 Temmuz tam bir milli irade şahlanışıdır"

Erdoğan: 15 Temmuz bir milli irade şahlanışıdır

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Biz dünyanın en güçlü ordularını, en büyük devletlerini kurmuş bir milletiz.

-Tarihimizin her döneminde savaşa hazır olmamızın nedenini çok iyi biliyoruz. 

-Buradaki hoca ve komutanlarımızın daha yakından bildikleri gibi tarih boyunca bizim milletimize asker millet ya da ordu millet denmiştir.

 -15 Temmuz tam bir milli irade şahlanışıdır. Milletimizin her ferdi karşılık beklemeden darbecinin karşısına dikildi.

-Ne zaman bölgemizde kritik gelişmeler yaşansa milletimizi bölecek hadiselere şahit oluyoruz.

Malazgirt’ten bugüne kadar hayatını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 

Türk ordusu peygamber ocağıdır. İçindeki ayrık otları, dikenleri, aslan postuna bürünmüş çakalları titizlikle ayrılarak Türk Silahlı Kuvvetlerine ait bu ocak hep el üstünde tutulmuştur. 

ABD, İHA ve SİHA bize vermiyordu ama kötü komşu bizi ev sahibi yaptı. Şimdi biz İHA'mızı, SİHA'mızı da üretiyoruz, onların çok daha kalitelisini de birkaç ay içerisinde üretir hale geleceğiz.

Güçlü ordu sadece cesur değil aynı zamanda iyi eğitimli ve doğru yönetilen asker demektir. Özellikle bugün mezuniyet törenleri vesilesiyle bir arada olduğumuz askerlerimizin eğitimini çok daha önemli görüyoruz.

Milli Savunma Üniversitemizin bünyesinde topladığımız bu eğitim birimleri takdire şayan bir hızla toparlandı ayağa kalktı. Çok kısa sürede ordumuzun her türlü personel ihtiyacı karşılanmaya başladı. 

TSK'ya bir daha ne FETÖ'nün ne de başka herhangi bir cuntacı, darbeci zihniyetin sirayet etmemesi için yeni eğitim sistemini geliştirerek sürdürmekte kararlıyız. Türkiye NATO'ya değer katan, güç katan bir ülke olmuştur. 

Meclis’te kabul edilen yeni askerlik sistemi ordumuzun yetişmiş insan gücünü geliştirmesine katkı sunacaktır.