Erdoğan: Enflasyon tek haneye inecek

Trabzon'da 216 proje için düzenlenen toplu açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan: Enflasyon tek haneye inecek

Ekonomide her gün müjdeli haberler aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kur'un nispeten stabil hale gelmesi, faiz indirimi, inecek. Enflasyon tek haneli rakamlara inecek. Bunun müjdesini veriyorum. Yatırımların, ticaretin, sanayi üretiminin, inşaatın ve tüm sektörlerin fark edilir şekilde yükselişe geçtiğini görüyoruz. Milletimizin istiklal ve istikbal davasının yanında iş ve aş meselesi de her zaman önceliklerimizin en başında yer almıştır. Aynı şekilde devam edecektir. Unutmayın. AK Parti varsa hizmet vardır. AK Parti var olduğu sürece hizmetler kesintisiz sürecektir. Bugün açılışını yaptığımız eserler, bunun en basit örneğidir" diye konuştu.

- Trabzon'a Yatırım Adası müjdesi

Trabzon yatırım adası, endüstri bölgesiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı kararnamesini önceki gün imzaladığını müjdeleyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yüksek teknoloji ürünlerinin üretileceği, 7 bin kişiye doğrudan istihdam sağlayacak bu bölgeyle şehrimizin sanayisine yeni bir dinamizm kazandıracağız. Ben Trabzon'u her alanda ileriye taşıyan tüm bu yatırımların şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Geçtiğimiz 17 yılda Trabzon'da toplamda 30 katrilyon liralık yatırım yaptık. Eğitimden sağlığa her alanda Trabzon'umuzun çehresini değiştirdik. Şimdi Akçaabat'ta muhteşem stadımızın bir yanına da şehir hastanemizi yapacağız. Bu şehir hastanemizle birlikte Trabzon çok daha farklı hale gelecek. Sadece havalimanımızın yolcu trafiğindeki artışı dahi bu gerçeği göstermeye yeterlidir. Geçtiğimiz yıl, 4 milyonun üzerinde yolcu istifade etmiştir. Trabzon artık sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde bilinen, tanınan, güzellikleriyle özlenen bir şehir haline gelmiştir. Trabzon ne kadar güçlü olursa Türkiye'de o kadar güçlü olur."