Erdoğan: F-35'leri vermiyorsanız, tedbirimizi alırız

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, S-400 sisteminin Nisan 2020'de aktif olarak kullanılacağını açıkladı. Erdoğan, ABD'ye "kararlıyız" derken, muhalefete ve yeni parti kurma girişimlerine de sert mesajlar verdi

Erdoğan: F-35'leri vermiyorsanız, tedbirimizi alırız

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bundan sonraki ilk seçim 2023 Haziranında yapılacak. Bu tarihe kadar her düzeyde kapsamlı çalışmalar yürüteceğiz. İnşallah 4 yıl sonraki seçimlerde milletimizin karşısına, kurulduğu günkü heyecanı ile ve artık 22 yılı bulacak tecrübesiyle bambaşka bir AK Parti olarak çıkacağız"

"Meclis tatile girdiğine göre milletvekillerimizden kapılarını çalmadıkları ev, elini sıkmadıkları vatandaş bırakmamalarını istiyoruz." 

"AK Parti milletin derdi ile dertlenmeyen siyasetçilerin yeri değildir." 

"AK Parti sırça köşklerde siyaset yapan, halka tepeden bakan siyasetçilerin yeri değildir."

"Hamallığını üstlendiğimiz mukaddes yükü taşıma mecali bulamayan, ikaz beklemeden bayrağı derhal bir sonraki dava arkadaşına bırakmalıdır"

"İnşallah 21. asır yeniden yükselişimizin, yeniden dirilişimizin asrı olacaktır."

"Sosyal belediyecilik çalışmalarına önem vererek insana dokunan projeleri yaygınlaştırmayı taahhüt ettik"

"Hiçbir zaman seçimlerde atıp tutup sonra bunun üzerine yatmadık, sözümüzü yutmadık, taahhütlerimizi inkar etmedik. Bakın şu anda hemen inkara başladılar. Verdikleri birçok söz, şu anda sanki verilmemiş gibi konuşmaya başladılar. Sanki kasada ne var ne yok bunları bilmiyormuş gibi konuşmaya başladılar."

"AK Parti Belediye Meclis Üyeleri bulundukları yerde denetim görevini en iyi şekilde yapacaklardır. Şer'de fren, hayırda destek. Yöntemimiz bu olacaktır."

"Belediye başkanlarımızın tamamından verdiğimiz taahhütleri yerine getirmelerini istiyorum"

"Amacımız 2024 belediye başkanlığı seçimlerine kadar şehirlerimizde köklü bir değişimi gerçekleştirmiş olmaktır."

Göreve geldikleri dönemde arabası olmayan vatandaşların bazılarının şimdi bir iki arabası olduğunu, traktörü, biçerdöveri olmayan çiftçilerin şimdi bu imkanlarının bulunduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

-S-400 konusunda kararlıyız

"Amacımız teröristleri sınır hattındaki sarp dağlar yerine, sınırımızın hemen ötesindeki düz ovada karşılayıp engelleyecek bir güvenlik hattı oluşturmaktır. Bunu başardığımızda inşallah Kandil diye bir meselemiz de kalmayacaktır."

"Biz PKK denen çıban başını Kuzey Irak'tan atmadıkça bu sorun sürecek."

"Fırat'ın Doğusundaki terör koridorunu paramparça etmek konusunda kararlıyız."

"Erbil'de diplomatımıza yapılan saldırı yaptığımız harekatların ne kadar isabetli olduğunun göstergesidir."

"Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları neyi gerektiriyorsa onu gerçekleştireceğiz. Hava savunma sistemlerinin yanı sıra yeni nesil savaş uçaklarını geliştirme, konvansiyonel silah ve elektronik harp altyapıları güçlendirmek için çalışmalara hız verdik"

"Karada, denizde, havada kendisini yerli üretim savunma sistemleriyle koruyacak Türkiye'ye az kaldı"

"Ne pahasına olursa olsun Türkiye gemisinde delik, Türkiye kalesinde gedik açtırmayacağız."

"S-400 meselesinde Türkiye'ye daha fazla adaletsizlik yapılmamalı. ABD'nin aklı selimle hareket edeceğini düşünüyorum. S-400 sistemleri gelmeye devam ediyor. Nisan 2020'de aktif kullanacağız."

"F-35 projesinden dışlanma teklifleri başta olmak üzere bu konuda Türkiye'ye yöneltilecek hiçbir tehdidin ve yaptırımın ülkemizi güvenlik önceliklerini hayata geçirmekten alıkoyamayacağını buradan bir kez daha ifade etmek isterim."

"Biz S-400'ü aldık sizden de Patriot alırız dedik yine de vermediniz."

"F-35'leri vermiyorsanız, o konuda da tedbirlerimizi alırız, başka yerlere döneriz. Çalışmalarımız yapıyoruz."

"PKK ve yandaşlarına bizim stratejik müttefikimiz silah yardımı sağlıyor."

"Doğu Akdeniz'deki meşru haklarımızı engellemeye yönelik akıl dışı girişimler Avrupa'ya karşı tereddütlerimizi artırıyor."

"Türkiye hala Avrupa'nın en yakın, en güçlü, en karlı, her bakımdan potansiyeli en yüksek dost adayıdır. Öyle de kalmak istiyoruz. Yeter ki Avrupalıların da aynı niyette olduğunu görelim. Bize bir adım gelene biz on adım gideriz."

"Stratejik ortaklarımız, stratejik davransınlar biz de gereğini yapalım."

"(Suriye'de) Bugün bölgedeki yabancı güçlere güvenerek kabadayılık yapanlar, yarın ya toprağın altına girecek ya da zillete razı olacaktır."

"İsrail'in yanında kimler yer alıyorsa herkes bilsin ki biz onların karşısındayız"

- Ekonomi, güvenliğimiz kadar önemli

"Ekonomiyi en az güvenliğimiz kadar mühim görüyoruz."

"Kredi değerlendirme kuruluşlarının aldığı kararlar siyasidie, samimi değildir."

"Dün Merkez Bankası faizlerde 425 baz puanlık indirime gitti. Ne oldu, battık mı? Olması gereken buydu ama yeterli değil."

"Faiz düştükçe enflasyon düşer, faiz çıktıkça enflasyon çıkar. Diğerleri yan unsurlar."

"Bay Kemal, "tek adam tek adam" diye nakarat yapıyor. Bu tek adam benmişim. Biz tek adamlığı sizden öğrendik ama tek adam değiliz."

"Merkez Bankası'nın dün aldığı faiz indirimi kararını dönüm noktası olarak görüyorum."

"Faiz indirimi kararı ile enflasyonun hızla düştüğünü yatırımların arttığını göreceksiniz."

"Ekonomideki toparlanma eğilimi yılın 3. çeyreğinde güçlenerek devam edecek."

"Biz bugüne kadar kimseden emir almadık, masada oturduk, konuştuk."

"(Kemal Kılıçdaroğlu'na) Bu sene BM Genel Kurulu'nda nasıl bir konuşma yapacağım onu da bir izle"

- "Birileri parti kuruyormuş"

"Sağda solda bir çok dedikodular var. AK Parti'nin mensupları dedikodularla amel eden değildir. Hiç bunları kafanıza takmayın. Biz işimize bakalım. Ama hep söyledik ya bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım, hep birlikte Türkiye olalım. Birileri parti kuruyormuş, şunu yapıyormuş, bunu yapıyormuş filan. Hiç bunları kafanıza takmayın. Çok içimizden ayrılıp da parti kuranları gördük. Şu anda sorsam adını sanını bilmezsiniz. Bu iş böyledir. Çünkü bu tür ihanetlerin içerisinde olanlar bu işin bedelini de ağır öderler. Ben inanyorum ki siz değerli kardeşlerim de zaten özellikle bölgelerinizde en sağlam şekilde dimdik durmak suretiyle bu tür adımlara zaten yer vermeyeceksiniz. Bunlara imkan da tanımayacaksınız. Ve ona göre de yolumuza devam edeceğiz."