Erdoğan: Usulsüzlük hukuki ifadedir, çalınması ise siyasi...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Biz Birlikte Türkiye'yiz Buluşması'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Rakip aday 'Hırsız kim' diyor. Oyların çalınması ve usulsüzlükler var. Usulsüzlük hukuki ifadedir, çalınması olayı siyasi ifadedir" dedi.

Erdoğan: Usulsüzlük hukuki ifadedir, çalınması ise siyasi...

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

- Evlatlarımıza destek veren vakıflar yıpratılmaya çalışılıyor. Millet, memleket sevdalısı kuruluşlarımızı desteklemeye devam edeceğiz

- Kimse bizi bölemez, kimse gönüllerimizin arasına duvar öremez

- Biz Kandil'den talimat almıyoruz ama birileri Kandil ile beraber yürüyor

- Türkiye ayağına vurulan prangalardan bizim dönemimizde kurtuldu

- Biz hep dindarının da sekülerinin de gencinin de yaşlısının da temsilcisi olduk. AK Parti 82 milyon vatandaşı kucaklayan tek harekettir

- Bu milletin en büyük gücü şu anda içinde bulunduğumuz birliğidir, beraberliğidir, bin yıldır sevinç ve hüzünle yoğrulan kadim kardeşliğidir

 - Bu milletin valisine 'it' diyen bir insandan siyasetçi olmaz bunu böyle bilesiniz. Ardından da 'Ben 'it' demedim, 'basitleşme' dedim...' Yahu sen kimi aldatıyorsun? Sen bu milleti enayi mi zannediyorsun? Görsel medya, yazılı medya bunu tespit etmiş. Valimiz veraset sahibi. Bana şunu söyledi; 'Başkanım bu seçim arifesinde davayı açarsam doğru olur mu diye düşünüyorum' dedi. Ben de kendisine 'Sabırlı ol, seçimden sonra davanı aç." Çünkü bu milletin valisine 'it' diyecek olan bu milletin evladı olamaz zaten.

- Bugüne kadar milli iradenin üstünde bir güç tanımadık. PKK hiçbir zaman demokrasiyi sandık olarak görmemiştir. Bunlara pazar günü sandıktan ibaret olduğunu göstermemiz lazım.

- 15 Temmuz'da birileri bankamatiklere koşarken biz milletimizle omuz omuza verdik.

- BM Kaşıkçı cinayetinde Suudilerin sorumluluğu olduğunu söylüyor. Şimdi bunun bedelini ödeyecekler. 

- Muhammed Mursi'nin ölümü normal bir ölüm değildir. Ölümü kesinlikle şaibelidir. Biz bunun da takipçisi olacağız.

- Rakip aday 'Hırsız kim' diyor. Oyların çalınması ve usulsüzlükler var. Usulsüzlük hukuki ifadedir, çalınması olayı siyasi ifadedir.

- 31 Mart gecesi yaşananlar kararlılığımızı perçinlemiştir. 29 binden oylar 13 bine iniyorsa demek ki 16 bin oy çalınmıştır. bunu görmek lazım.

- 4 gün gayet başarılı bir şekilde çalışırsak İstanbulumuz layık olduğu yönetime kavuşacak.