Erdoğan'dan İBB'ye ağaç tepkisi: Nerede bu çevreciler

İBB tarafından Çırağan Caddesi'nde hastalıklı olduğu gerekçesiyle kesilen ağaçlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekilleri ile yaptığı toplantıda da gündem oldu. Erdoğan, "Biz Gezi’de 12-13 ağacı nakledeceğimiz halde dünyayı ayağa kaldırdılar ama buna ses çıkarılmıyor. Konuyu gündemde tutun" dedi.

Erdoğan'dan İBB'ye ağaç tepkisi: Nerede bu çevreciler

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Partili milletvekilleri ile gruplar halinde yaptığı toplantılar devam ediyor. AK Parti Genel Merkezi’nde dün yapılan kahvaltılı toplantıda yaklaşık 50 AK Partili vekil yer aldı. Toplantıya milletvekillerinin yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de katıldı.

'Kazanımların korunması açısından 2023 seçimleri çok kritik'

Yaklaşık 3 saat süren toplantıda 27 milletvekili konuştu. Edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının başında kısa bir değerlendirme yaptı. AK Parti iktidarında çok önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini anlatan Erdoğan, "Biz 20 yılda toplumun refah seviyesini çok hızlı şekilde yükselttik. Şu an bunun sıkıntısını yaşıyoruz. Tekrar o seviyeye ulaştırmak için çalışmamız lazım" dedi. Son yaşanan ekonomik sorunları Rusya’nın Ukrayna işgali nedeniyle enerji fiyatlarında yaşanan artış, kuraklık ve bunların sonucunda ortaya çıkan enflasyonla ilişkilendiren Erdoğan, sorunların farkında olduklarını, çözmek için imkânları zorladıklarını söyledi. Erdoğan konuşmasında ayrıca seçim mesajı verdi. Tüm seçimlerin önemli olduğunu ama kazanımların korunması açısından 2023 seçimlerinin daha da kritik olduğunu anlatan Erdoğan sahada daha fazla çalışılmasını istedi.

İllerde vefa toplantısı çağrısı

AK Parti teşkilatlarınca, 2002 yılından bu yana parti teşkilatlarında görev almış yöneticilerin, eski milletvekilleri, belediye başkanları ve meclis üyelerinin davet edildiği "Vefa toplantıları" yapılıyor. Erdoğan bu toplantıların önemine dikkat çekti, birlik ve beraberlik duygusunu artıracak toplantılara hız verilmesini istedi.

Toplantıda söz alan milletvekillerinin büyük kısmı seçim bölgeleri ile ilgili değerlendirmeler yaptı, illerindeki kimi projeler ve çalışmalarla ilgili taleplerde bulundu. Bir milletvekili "PKK uzantısı" olarak nitelendirdiği HDP’yi eleştirdi. Söz alan milletvekili PKK’nın korucuların olduğu köylerde çok sayıda Kürt aileyi katlettiğini söyledi, Erdoğan’dan sosyal medya hesabından 60’dan fazla olan bu katliamların yıl dönümlerinde olayları lanetleyen, acılara ortak olan mesajlar paylaşması önerisinde bulundu. Erdoğan milletvekilinden bununla ilgili örnekler hazırlamasını istedi.

"Gezi Parkı'nda 10-15 ağacı taşıdık dünyayı ayağı kaldırdılar, 140 ağaç kesildi ses çıkmıyor"

Toplantıya katılan milletvekillerinden edinilen bilgiye göre Erdoğan toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Çırağan Caddesi’nde kesilen 112 ağacı gündeme getirdi. Ağaçların hastalıklı olduğu için kesildiği açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Erdoğan kimi örnekler vererek ağaçların tedavi edilebildiğini söyledi. Yaşanan ağaç kesimi ile ilgili inceleme yapılmasını, konunun çeşitli etkinliklerle gündemde tutulmasını isteyen Erdoğan’ın kesimlere, "Bu kadar ağaç kesildi ses çıkmıyor. Biz Gezi Parkı’nda 10-15 ağacın yerini değiştirmek, taşımak istedik eylemler yapıp dünyayı ayağa kaldırdılar. Adamlar 140 ağacı kesiyor ses soluk çıkmıyor. Nerede bu çevreciler" sözleriyle tepki gösterdiği öğrenildi. Erdoğan’ın ayrıca Ankara ve İstanbul havalimanlarından şehir merkezlerine giden yolların kötü durumda olduğunu belirtip eleştirdiği öğrenildi.

'Belediyeleri kaybetmedik, Meclis çoğunluğu bizde'

Erdoğan toplantıda milletvekillerinin İstanbul ya da Ankara Belediyeleri ile ilgili konuşmalarında "Belediyeleri kaybettik" yönünde yaklaşımını eleştirdi, Meclis çoğunluklarının AK Parti’de olduğunu hatırlatarak, "Kaybetmiş gibi davranmayın. Arazide çalışın, anlatın" uyarısında bulundu.

'Gençlere hizmetleri anlatın'

Erdoğan ayrıca genç seçmenlerin oy davranışlarında AK Parti’nin önde olduğunu, bunu anketlerde gördüklerini söyledi ve milletvekillerine, "Gençler bize daha yakın, gençlere hizmetleri anlatın. Kendimizi daha iyi ifade edersek daha iyi olur" diye seslendi.

Çok sıcak bir sohbet ortamında geçtiği öğrenilen toplantıda espriler de yapıldı. Siirt Milletvekili söz alınca eşi Siirtli olan Erdoğan’ın, "Benim memleketim söz aldı. Kayınço ne haber" sözleri milletvekillerini güldürdü.