Erdoğan'ın kabulünün ardından ABD'li senatörden F-35 açıklaması

Birleşmiş Milletler görüşmeleri için ABD'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan temaslarda bulunmaya başladı. Erdoğan ABD Senatörü Graham'ı kabul etti. Graham, görüşmenin ardından F-35'ler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın kabulünün ardından ABD'li senatörden F-35 açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler 74'üncü Genel Kurul görüşmeleri için ABD'nin New York kentinde temaslarını başladı. Erdoğan, konakladığı Peninsula Otel'de ABD Senatörü Lindsey Graham'ı kabul etti. Kabul basına kapılı gerçekleşti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Graham, "Türkiye ile daha stratejik bir ilişki kurma noktasında umutluyum; ayrıca Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesi ve belki serbest ticaret anlaşması yapılması oldukça önemli." dedi.

Görüşmeyi değerlendiren Graham, Erdoğan ile Suriye'deki gelişmeleri ve F-35 programını ele aldıklarını ifade etti.

Görüşmenin çok iyi geçtiğini vurgulayan Lindsey Graham, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin, Suriye'nin bir arada tutulması noktasında, Suriye'nin kuzeydoğusunda DEAŞ'a karşı ve (Beşşar) Esed'in askeri olarak kazanmaması için sağladığı destek vazgeçilmezdir. En önemlisi ise Türkiye, İdlib'de yaşayan 4 milyon insanın katledilmesini engelliyor. Türkiye ile daha stratejik bir ilişki kurma noktasında umutluyum; ayrıca Türkiye'nin F-35 programına geri dönmesi ve belki serbest ticaret anlaşması yapılması oldukça önemli. Türkiye sadece Suriye değil, tüm bölge için çok önemli bir müttefik."