Ergin Ataman'dan Fenerbahçeli taraftarlara çağrı

Euroleague Final Four'unda Fenerbahçe'yi eleyerek finale yükselen Anadolu Efes'in başarılı koçu Ergin Ataman, CSKA Moskova'yla oynayacakları maç öncesi bir basın toplantısı düzenledi.

Ergin Ataman'dan Fenerbahçeli taraftarlara çağrı

Fernando Buesa Arena'da oynanacak final maçı öncesi iki takımın koçları ve birer oyuncusu basın toplantısında gazetecilerin karşısına çıktı.

"Benim ve kulübümün ilk Avrupa Ligi finali" diyen Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman, Fenerbahçe karşısında iyi oynadıklarını belirterek "Bu yıl Golden State Warriors gibi oynuyoruz. CSKA da Milwaukee Bucks gibi. Müthiş bir final olacak" değerlendirmesinde bulundu. 

Avrupa Ligi'nde ilk finaline çıkacağının altını çizen Ergin Ataman "Daha önce 3 kez Avrupa Kupası finali oynadım ve hiç kaybetmedim. Ancak bu benim için yeterli değil, Euroleague kupasını da istiyorum" diye konuştu. 

Fenerbahçeli taraftarlara çağrı

Ataman, Vitoria şehrinde bulunan Fenerbahçeli taraftarlardan final maçında destek beklediğini de sözlerine eklerken "Söz konusu olan Türk bayrağıysa Türkler birlikte hareket eder" dedi. 

Ergin Ataman, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünde final oynayacaklarını da hatırlattı ve ""Türk ulusu için özel bir günde final oynayacağız" dedi.

Larkin: Koçumuzun öz güveni müthiş

Efes'in finale yükseldiği Fenerbahçe maçına damgasını vuran Shane Larkin ise şampiyon olmayı istediklerini söyleyerek "Başantrenörümüzün öz güveni müthiş, bu bize de yansıyor" şeklinde konuştu.

Itoudis: Türk takımlarına karşı finalde hiç kaybetmedim

Anadolu Efes'in finaldeki rakibi, CSKA Moskova'nın Başantrenörü Dimitris Itoudis ise maça kazanmak için çıkacaklarının altını çizerek "Efes'e saygı duyuyoruz. Biz maça hazırız" derken "Türk takımlarına karşı finalde kazanma istatistiğim yüzde yüz" dedi.