'Erik çekirdeği' dayağına 15 yıl

Tuzla'da otomobiline erik çekirdeği atan çocuğu döven kişiye 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

'Erik çekirdeği' dayağına 15 yıl

İstanbul Tuzla'da 11 yaşındaki çocuğu otomobiline erik çekirdeği atması nedeniyle öldüresiye döven U.Ö.'ye 15 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Bir güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından başlatılan soruşturmada gözlatına alındıktan sonra serbest bırakılan şahıs, savcılığın yaptığı itiraz sonrasında yeniden gözaltına alınmış, çıkarıldığı Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, tarafından "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "yaralama" suçlarından tutuklanmasına karar verilmişti.

İddianamenin tamamlanmasının ardından U.Ö. için istenilen ceza belli oldu. Savcılık şahsın belirtilen suçlardan dolayı 15 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını istedi.

'Erik çekirdeği' dayağına 15 yıl - Resim : 1Okula gidemedi

U.Ö'nün mahkeme tarafından serbest bırakıldığını öğrenen mağdur 11 yaşındaki M.K., gözyaşları içerisinde "Hapse girmesini istiyorum. Çok korkunç şeyler hissediyorum, üzülüyorum" demişti. Ayrıca yaşadığı olaydan sonra okula gidemediğini belirten küçük çocuk, "Öğretmenler evime gelmişti. Gerekirse okula gelme dedi. Sürekli aklıma geldiği için ağladığım için gidemiyorum" açıklamasında bulunmuştu.

M.K.'nın babası Yasin K. da yaptığı açıklamada çocuğuna saldıran U.Ö'nün en ağır şekilde cezalandırılmasını istediğini belirtmişti.

Ayrıntılar geliyor...