Karısı ve sevgilisi yakalanınca 5. kattan atlamıştı, karar çıktı

Erken geldiği evinde birlikte yakaladığı eşi ve erkek arkadaşı pencereden ölüme atlayınca 50 yıl hapis istemiyle yargılanan Hüseyin Kurt beraat etti.

Karısı ve sevgilisi yakalanınca 5. kattan atlamıştı, karar çıktı

İstanbul Küçükçekmece’de 5 yıldır evli olan Zeynep Kurt ve Hüseyin Kurt’un iki kızları vardı. Zeynep Kurt eski mahallesinden tanıdığı Aykut Demirtuğ ile duygusal ilişkiye girdi. Hüseyin Kurt, eşinin telefonundaki mesajları görerek durumdan haberdar oldu. Hüseyin Kurt 25 Kasım 2019 günü işten eve erken döndü.

Hürriyet'in haberine göre yatak odasına gidip dolabı açtığında üzerinde iç çamaşırı bulunan Aykut Demirtuğ’u gördü. Aralarında kısa süre bir boğuşma yaşandıktan sonra Hüseyin Kurt odadan çıkıp kapıyı kilitledi. Demirtuğ odadan balkona çıktı. Zeynep Kurt da mutfaktan balkona geçti. Hüseyin Kurt, eşinin ve kendi ailesine telefon etti. Hüseyin Kurt’un ağabeyi Taylan Kurt’un haber verdiği arkadaşları Engin Cuğ eve geldi. Bu sırada balkon korkuluklarına çıkan Zeynep Kurt ve Aykut Demirtuğ bir süre bekledikten sonra korku ve paniğe kapılarak 5. kattan atladı.

Kurt ve Demirtuğ hayatını kaybederken Hüseyin Kurt ve Engin Cuğ tutuklandı. İki şüpheli hakkında ölenlerin korku, kaygı ve paniğe kapılarak aşağıya atlayacaklarını öngördükleri halde yakınlarında bekleyerek sonucun meydana gelmesini sağladıkları gerekçesiyle “olası kast ile insan öldürme” suçundan 2’şer kez 25’er yıl hapis cezası istendi. Mahkeme 2020 Nisan ayında sanıkları tahliye etti.

Önceki duruşmada cumhuriyet savcısı verdiği mütalaada, maktullerin olayın kendilerinde oluşturduğu korkuyla atladıkları ve sanıkların ihmali davranışının bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlarına karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıkların üzerlerine atılı suçun sabit olmaması nedeniyle beraatlarına karar verdi.