Ersan Şen cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı: Akşener telefonla aradı! İYİ Parti'den açıklama geldi

Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, İYİ Parti'den cumhurbaşkanı adayı teklifi gelmesi halinde kabul edeceğini açıkladı. İYİ Parti lideri Meral Akşener ile telefonda görüşme gerçekleştiren Şen "Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz" dedi. Gelişmeler üzerine İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu "Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir" açıklamasını yaptı.

Ersan Şen cumhurbaşkanı adaylığını açıkladı: Akşener telefonla aradı! İYİ Parti'den açıklama geldi

Habertürk TV'deki 'Olaylar ve Görüşler' programının canlı yayınında konuşan ceza hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, İYİ Parti’den talep gelmesi durumunda aday olabileceğini, görevden kaçmayacağını söyledi. Şen, “İYİ Parti teklif ederse aday olur musunuz?” sorusuna, “Canımız feda, kanımız feda. Tereddütsüz… Karşılık varsa, yüce millet istiyorsa, karşılıksız bırakmayız. Millet çoban ateşini yakarsa uzak durmayız” yanıtını verdi.

"MUHTEMELEN BU HAFTA İÇİNDE BİR GÖRÜŞME GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"
Program devam ederken, Ersan Şen, İYİ Parti lideri Meral Akşener tarafından reklam arasında arandığını söyledi. Ersan Şen, “Sayın Buğra Kavuncu aradı, Genel Başkanımız sizinle görüşmek istiyor dedi. Akşener, ‘Bunda ciddi misiniz' dedi, ‘Ciddiyim' dedim, görüşmek istedi. Muhtemelen bu hafta içinde bir görüşme gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

"GENEL BAŞKANIMIZ İSTİŞARE AMACIYLA GÖRÜŞMEYE DAVET ETMİŞTİR"
İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu gelişmeler üzerine Twitter hesabından yaptığı açıklamada Akşener’in Şen’e yönelik davetiyle ilgili "Bir TV yayını sırasında Sn. Ersan Şen’in partimiz hakkında ortaya koyduğu kıymetli değerlendirmeler sebebiyle Genel Başkanımız kendisini arayarak teşekkür etmiş ve istişare amacıyla görüşmeye davet etmiştir. Saygılarımızla." ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞME ÇARŞAMBA GÜNÜ İSTANBUL'DA YAPILACAK
Şen ile telefon görüşmesi yapan gazeteci İsmail Saymaz "Ersan hoca, Akşener’den cumhurbaşkanı adaylığı teklifi geldiği takdirde “Evet” diyeceğini söyledi. “Sözümün arkasındayım” dedi. Akşener ile Ersan hoca bugün bir daha telefonlaşacak. Görüşme büyük ihtimalle çarşamba günü İstanbul’da yapılacak." ifadelerini kullandı