6 partinin bir araya geldiği toplantıda İstanbul Sözleşmesi krizi

Ertuğrul Özkök TV100 canlı yayınında 6 partinin bir araya gelerek deklare ettiği ortak bildiride İstanbul Kadın Dayanışma Platformu'nun, İstanbul Sözleşmesi'nin gündeme gelmemesi üzerinde salonda gerçekleştirdiği protestoyu ekrana getirdi.

Cengiz Semercioğlu ve Ertuğrul Özkök'ün sunduğu Cengiz ile Ahtapot programı TV100'de ekranlara gelmeye devam ediyor. 28 Şubat günü, 6 partinin bir araya gelerek hazırladıkları bildiriyi kamuoyuyla açıklamasını takip eden Ertuğrul Özkök, izlenimlerini aktardı.

6 partinin imzaladığı metinde İstanbul Sözleşmesi'ne yer verilmemesi nedeniyle kadınların protestosu Ertuğrul Özkök'ün kamerasına yansıdı.

Toplantının ardından İstanbul Kadın Dayanışma Platformu'nun İstanbul Sözleşmesi için eylem yaptığını söyleyen Özkök, çektiği görüntüleri ekranlara getirdi. Ekrana gelen görüntülerde kadınlar kürsüye çıkarak, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyerek metinde sözleşmenin olmamasını protesto etti.

İstanbul Sözleşmesi'nden bahsedilmediğini ancak uluslararası kadın haklarından bahsedildiğini söyleyen Özkök, "Meclis'in alacağı bir karar o. Belki ilerde Anayasa Mahkemesi'ne gidecek ve geri getirilecek. Meclis'te AK Parti vekillerinin de imzasıyla getirildi bu sözleşme ancak sonrasında bir imza ile çıktı. İleride belki yeniden Meclis'ten geçecek" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığı

Toplantı izlenimlerini ve parti liderleriyle görüşmesinden aldığı havayı aktaran Özkök, "Diğer parti liderleriyle konuştuğumda pek Kemal Bey'e, 'Aday sen ol' diyecek bir hava değildi. Kemal Bey olağanüstü tarihi bir görev yaptı. O ve Meral Akşener'in işi. Ben hala aynı şeyi söylüyorum Kemal Bey'in adaylığının kesin olmadığı kanaatindeyim" dedi.

Muhalefet partisinin Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı sorusunu değerlendiren Özkök, "Eğer birazcık biliyorsam, Kemal Bey'in adaylığının kesin olmadığı kanaatindeyim. Bunu ısrarla söylüyorum. Bir takım siyaseti çok iyi bildiğini söyleyen arkadaşlarım da ısrarla 'Kemal Bey olacak' diyorlar. Tabii bu arkadaşlarımın geçmişteki siyasi yaklaşımlarını, çok bilenlerin tahminlerini bildiğim için, çok bilmeyen ben o konuda kendimi daha iyi bir referans olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.