Ertuğrul Özkök'ten Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başörtüsü teşekkürü: Biz utançtan kurtulduk!

tv100'de ekrana gelen Cengiz ile Ahtapot programında gazeteci Ertuğrul Özkök, başörtüsü sorunuyla ilgili "Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’nin 20 yıllık iktidarına bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkenin aptalca bir başörtü sorunu vardı, hallettiler. Bu sorunun halledilmesi asıl onları değil laik olduğunu söyleyen insanları bir utançtan kurtardı." dedi.

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenler Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırıldı. 

Başörtüsü sorunuyla ilgili Özkök "Cumhurbaşkanı’na ve AK Parti’nin 20 yıllık iktidarına bir konuda teşekkür etmek istiyorum. Bu ülkenin aptalca bir başörtü sorunu vardı, hallettiler. Bu sorunun halledilmesi asıl onları değil laik olduğunu söyleyen insanları bir utançtan kurtardı. Ne demek yani bir kız çocuğunun başörtüsü yüzünden üniversiteye gidememesi… Biz o utançtan kurtulduk. Kılıçdaroğlu’nun haklı olarak helalleşme girişimlerinin altında bu duygu var. Bunu da kanunla falan halletmedik. Güçlü bir iktidar sonunda konsensus oldu. Bugün her yerde görüyorum çalışan başörtülü kızları. Çok da iyi yapıyorlar işlerini… Bu şekilde adaleti de halletmemiz lazım." dedi.