Ertuğrul Özkök'ten dikkat çeken açıklama: ‘HDP'li bakan olmaz’ diyorsanız anayasal suç işliyorsunuz!

Gürsel Tekin'in tv100 yayınında söylediği ve Türkiye'nin siyaset gündemine oturan "HDP'ye bakanlık verilebilir" sözüne ilişkin Cengiz ile Ahtapot programında gazeteci Ertuğrul Özkök, "Bu ülkede ‘Bir HDP’li bakan olur’ cümlesine ‘Hayır olmaz’ diyorsanız bir anayasa suçu işliyorsunuz demektir" dedi.

Haftanın öne çıkan önemli olaylarından sanat, siyaset ve magazin dünyasının hiç konuşulmayanları, en çok merak edilenler Cengiz ile Ahtapot'ta masaya yatırıldı. 

"Bu ülkede ‘Bir HDP’li bakan olur’ cümlesine ‘Hayır olmaz’ diyorsanız bir anayasa suçu işliyorsunuz demektir"
tv100'de yayınlanan Pınar Işık Ardor ile Pazar Siyaseti programında Gürsel Tekin 'HDP'ye bakanlık verilebilir, her partiye verilebilir!" sözüyle ilgili Özkök "Bu ülkede ‘Bir HDP’li bakan olur’ cümlesine ‘Hayır olmaz’ diyorsanız bir anayasa suçu işliyorsunuz demektir. Buna ‘olmaz’ demek bir gerçeğe ‘hayır yok’ demektir. Söylediği cümlelere baktım, genel konuşuyor. Bana da sorsan ‘evet olabilir’ derim. Siyasi konjonktürde öyle bir hava yaratıldı ki ‘onlar bakan olamaz.’" ifadelerini kullandı.

"HDP’lilerin oylarını almayan birinin başkan seçilme ihtimali yok"
İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” sözleri üzerine Özkök “Yine bir gerçeği hatırlatmak istiyorum. Bu ülkede HDP’lilerin oylarını almayan birinin başkan seçilme ihtimali yok.” dedi. 

"Türkiye büyük devlettir, Türkiye ile oynamayın"
Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili Özkök "Tayyip Erdoğan bu seçimi kaybederse şunu yazacağım; ‘Türkiye büyük devlettir, Türkiye ile oynamayın’ kavramını yerleştirdi." dedi.