Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya... Tek tek uyarı geçilmeye başladı. Siz de hızla bakın

Türkiye'de nisan sonlarına doğru etkili olması beklenen hava durumu hakkında Meteoroloji'den uyarı gelmeye başladı. Müdürlük son olarak Erzincan ve çevre illere yönelik önemli uyarıda bulundu. Bölgedeki illerin kuvvetli yağışa hazırlıklı olması gerektiği ifade edildi.

Erzincan, Erzurum, Sivas, Tunceli, Bingöl, Elazığ ve Malatya... Tek tek uyarı geçilmeye başladı. Siz de hızla bakın

Türkiye, yaz aylarına girmeden son bir kez daha soğuk hava dalgasının içerisine girecek. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden de uyarılar gelmeye devam ediyor. 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre; Bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği öngörülüyor.

RÜZGAR ORTA KUVETTE ESECEK 

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede rüzgar, güneyli yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette esecek. Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları ise, Erzurum, Ardahan ve Bayburt’ta 3 Erzincan’da 8 derece kaydedildi.

İL İL HAVA DURUMU 

Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise, Erzincan’da 14, Ardahan’da 12, Erzurum ve Bayburt’ta 11 derece olması öngörülüyor.

Bölgede yüksek kesimlerde kar kalınlıkları Erzincan Ergan Kayak Merkezi'nde 24, Palandöken Kayak Merkezi'nde 113 santimetre olarak ölçüldü.