Otomobilde 2'si bagajda 8 sığınmacı yakalandı

Erzincan'da bir otomobilde yapılan aramada 2'si bagajda 8 sığınmacı yakalandı. Sığınmacıların yurda kaçak girişlerini organize ettikleri iddiasıyla 5 kişi tutuklandı.

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şubesi ekipleri, Erzincan-Erzurum kara yolundaki uygulama noktasında, S.D. idaresindeki otomobili durdurdu.

Ağrı'dan İstanbul'a gitmek üzere yola çıktığı belirlenen otomobilde, yasal olmayan yollarla yurda girdikleri anlaşılan 2'si bagajda 8 Afganistanlı sığınmacı bulundu.

Daha sonra, S.D. ile sığınmacıların yurda kaçak girişlerini organize ettikleri iddia edilen ve sığınmacıların bulunduğu aracın polise yakalanmaması için öncü olarak kullanılan taksilerde yer alan 4 şüpheli gözaltına alındı.

5 kişi tutuklandı

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 5 kişi çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Kimlik tespiti için bir spor salonuna götürülen sığınmacıların ise işlemlerinin ardından Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edileceği öğrenildi.