Esat Karlıdağ: “Son iki yılda tedarik zincirinde Uzakdoğu yerine Türkiye tercih ediliyor!”

Logesa Lojistik Kurucusu Esat Karlıdağ Türkiye'nin lojistik sektöründe bir üs olmaya başladığını ve son iki yılda tedarik zincirinde Uzakdoğu yerine Türkiye'nin tercih edildiğini ifade etti.

Esat Karlıdağ: “Son iki yılda tedarik zincirinde Uzakdoğu yerine Türkiye tercih ediliyor!”

Son iki yılda tedarik zincirinde Uzakdoğu yerine Türkiye’nin tercih edildiğini ifade eden Logesa Lojistik Kurucusu Esat Karlıdağ, “Lojistik sektöründe artan maliyetler nedeniyle Türkiye’nin sektörde bir üs olmaya başladığını görüyoruz. Bu durum ülke ekonomisi için oldukça önemli bir adım.” sözleriyle değerlendirmelerde bulundu.

Logesa Lojistik olarak önemli faaliyetlerde bulunduklarını belirten Esat Karlıdağ, konuyla ilgili değerlendirmelerine şu sözlerle devam etti: “Lojistik sektörü, dünyanın genelinde dikkat çeken ve diğer sektörleri birbirine bağlayan bir sektör olma özelliğinde. Bu nedenle çok önemli bir sektör olduğunu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra ülke ekonomisini de doğrudan etkilediği için sektörde atılan adımlar, ekonominin de ilerlemesini sağlıyor. Son dönemlerde lojistik sektöründe artan maliyetler, Türkiye’nin sektörel anlamda dikkat çekmesini sağladı. Artık Uzakdoğu yerine Türkiye’nin lojistik sektöründe tercih edildiğini gözlemliyoruz.  Bu, Türkiye’nin sektörde üs olmasını da sağlamış durumda. Yabancı yatırımcılar için Türkiye oldukça önemli. Bu nedenle birçok yatırımcının Türkiye’yi tercih ettiğini söylemek olanaklı. Bu hususların yanı sıra Türkiye, konumu ile de ilgilerin odağı haline gelmiş durumda. Lojistik sektöründe bu çok önemli bir konu. Aslında bütün hususları tek tek düşündüğümüzde Türkiye’de lojistik sektörünün gelişim içerisinde olduğunu gözlemliyoruz. Öte yandan farklı koşulların da bu duruma doğrudan etkide bulunduğu da bilinmekte.”

Pandemi Lojistik Sektöründe Köklü Değişikliklere Neden Oldu

Pandeminin lojistik sektöründe köklü değişikliklere neden olduğunu belirten Esat Karlıdağ, bu durumun farklı yansımaları olduğunu da sözlerine ekledi: “Bilindiği üzere pandemi döneminde denizyolu, havayolu ve karayolunda operasyonlarda çeşitli sorunlar meydana geldi. Bunun yanı sıra hava yollarında kargo uçaklarına talebin arttığını da söyleyebilirim. Tedarikçi zincirindeki bu kırılmalar ise eksen kaymasına neden oldu.

Türkiye, lojistik sektöründe özel bir yere sahip. Çünkü jeopolitik konumu iyi, bunun yanı sıra yenilikçi yöntemleri kullanıyoruz. Logesa Lojistik olarak çok özel faaliyetler içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bunun yanı sıra sektörel gelişmeleri yakından takip ediyor, yenilikçi faaliyetlerimizi geliştiriyoruz. Bizim için sektörün gelişmesi çok önemli. Bu nedenle çalışmalarımızı titizlikle sürdürdüğümüzü söyleyebilirim. Lojistik sektörü diğer sektörlerin bel kemiği. Bu hususu bilerek çalışmalar içerisinde olmanın çok değerli olduğuna inanıyorum.”