Esenyurt'u karıştıran iddia

Esenyurt'ta 13 ve 15 yaşlarındaki iki erkek çocuğunun 6 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiası nedeniyle mahalleli sokağa döküldü. Olaylara müdahale eden polis ile vatandaşlar arasında arbede çıktı.

İstanbul Esenyurt'ta yine gergin anlar yaşandı. Daha önce de cinsel istismar iddiaları nedeniyle polislerin müdahalede bulunmasına sebep olan olayların bir benzeri daha yaşandı. Yaşlarının 13 ve 15 olduğu belirtilen iki çocuğun komşularının 6 yaşındaki çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi.

İddia edilen olayı öğrenen aile, karşı binada oturan çocukların evlerine sopa ve taşlarla saldırdı. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde öfkeli kalabalığın evin camlarını sopalarla kırdığı görülüyor. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Sokağa gelen ekipler istismarı gerçekleştirdikleri iddia edilen çocukların evleri önünde önlem aldı. Aileyi evden çıkarmak için olay yerine çevik kuvvet ve zırhlı araç sevk edildi.

Polis ile mahalleli arasında arbede çıktı

İstismarı gerçekleştirdiği iddia edilen iki çocuğun aileleri binadan çıkarılırken, sokakta toplanan kalabalık tekrar saldırdı. Polis, olaylara biber gazıyla müdahale etti. Aile zırhlı araçla olay yerinden uzaklaştırılırken, kalabalık ve polis arasında arbede çıktı. Olaylar sırasında 3 kişi biber gazından etkilenerek baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren kişiler kendi araçlarıyla hastaneye kaldırıldı.

Polisin iddialarla ilgili araştırması devam ediyor