Eşi yüzünü kesmişti: Kadınlar bana yardım ediyor

Kocaeli'de kadınlar Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla meydanlara indi. Aralarında eşi tarafından yüzü falçatayla kesilen Ukraynalı Anna Butim de vardı. Eşinin uyguladığı şiddet sebebiyle yüzünün bir bölümü felç olan Anna, "Kadınlar bana yardım ediyorlar, benimle birlikte mahkemelere geliyorlar" dedi.

Türkiye'nin dört bir yanında kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde birlik oldu, meydanlarda akın etti. Gencinden yaşlısına yüzlerce kadın, ellerinde pankartlarla kadına şiddete ve kadın cinayetlerine karşı yürüyüş yaptı. Kadın derneklerinden meclis üyesi Tuana Gençer, "Bizler yıllardır sadece 8 Mart'ta değil her gün meydanlarda, adliyelerde, üniversitelerde, iş yerlerinde mücadele ediyoruz. Ama 8 Mart Dünya Kadınlar Günü hepimiz için tarihsel bir öneme sahip. Şimdi de asla yalnız yürümeyeceksin diyen tüm kadınlarla birlikte Dünya Kadınlar Günü için bir aradayız" dedi.

Yürüyüş yapan kadınlar arasında, eşi tarafından şiddete maruz kalan ve yüzüne aldığı falçata darbeleri sebebiyle felç geçiren Anna Butim de vardı. Butim "Kadınların böyle birlik olması çok iyi. Kadınlar bana yardımcı oluyorlar. Benimle mahkemeye geliyorlar, çok mutluyum. Kadınlar çok iyi. Kadınlar günü kutlu olsun. Buradaki kadınlara çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yürüyüş, yapılan basın açıklamasının ardından son buldu.