Mahkeme cani damat için cezai ehliyet incelemesi istedi

Esenyurt'ta, kayınpederi ve kayınvalidesini öldürdükten sonra cesetlerini parçalayıp, derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi'nin, cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp incelemesi istendi.

Mahkeme cani damat için cezai ehliyet incelemesi istedi

İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu 12 Mayıs 2020 tarihinde Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bir ihbarda bulundu. İhbarda Mohammad Khodarahmi'nin kayınvalidesi Fatemeh Alıdadıshamsabadı (63) ve kayınpederi Sıavash Galeh Bakhtırı'yi (70) 3 ay önce Esenyurt'ta kaldığı evde öldürdüğünü ve cesetleri parçalara bölerek buzluğa koyduğunu beyan ettiği belirtti. 

Kayınpederini 10 Şubat günü, kayınvalidesini ise 11 Şubat günü ellerini ve ağızlarını plastik kelepçe ve koli bandıyla bantlayıp boğarak öldürdüğünü, olayı iki hafta önce kafasında tasarladığını anlattı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianemede Mohammad Khodarahmi (35) hakkında canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı.

Bakırköy Adliyesi 24. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Mohammad Khodarahmi, SEGBİS ile katıldı. Davada tutuksuz sanık olarak yargılanan, öldürülen çiftin kızları Shırın Galeh Bakhtıarı (40) ve Shahrazad Galeh Baktıarı (39) ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.  

"Söyleyecek bir şey yok"

Duruşmada söz verilen sanık Mohammad Khodarahmi, söyleyecek bir şeyinin olmadığını belirtti. Sanıklar Shırın ve Shahrazad Baktıarı ise anne ve babalarının naaşlarını İran'a götürmek istediklerini belirterek "Bu babamın vasiyetiydi. Adli Tıp Kurumu raporlarında anne ve babamın ölüm nedeni 'adli vaka' olarak kayıtlara geçtiğinden cenazeleri İran'a götüremiyoruz. Bunun için raporda düzeltme yapılması gerekiyormuş. Mahkemenin bu yönde karar vermesini istiyoruz" dedi.

Avukatın talebiyle akıl sağlığı incelemesi 

Sanık Khodarahmi'nin avukatı müvekkilinin cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için rapor alınmasını istedi. Mahkeme sanığın cezai ehliyetine ilişkin inceleme yapılması ve çiftin ölüm belgelerinin düzeltilmesi için Adli Tıp Kurumu'na yazı yazılmasına karar verdi. 

Korkunç cinayeti ihbarla itiraf etti

Esenyurt'ta, kayınpederi ile kayınvalidesini öldürdükten sonra cesetlerini parçalayıp derin dondurucuda saklayan İran uyruklu Mohammad Khodarahmi(35) hakkında 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede ölenlerin kızları olan Shırın Galeh Bakhtıarı(40) ve Shahrazad Galeh Baktıarı'nın (39) da, çifte cinayete karıştıkları gerekçesiyle 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. 

Korkunç cinayet İran İstanbul Başkonsolosluğu tarafından 12 Mayıs 2020'de Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarla ortaya çıkmıştı. İhbarda, Mohammad Khodarahmi'nin kayınvalidesi Fatemeh Alıdadıshamsabadı(63) ve kayınpederi Sıavash Galeh Bakhtırı'yi(70) 3 ay önce öldürdüğü, cesetleri parçalara ayırarak buzluğa koyduğunu itiraf ettiği belirtildi. Kayınpederi ve kayınvalidesini öldürmeyi iki hafta önce planladığını söyleyen Khodarahmi, birer gün arayla ellerini ve ağızlarını plastik kelepçe ve koli bandıyla bantlayıp, boğarak öldürdüğünü anlattı. Şüpheliler 14 Mayıs'ta tutuklanmıştı.