Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan ilginç Libya çıkışı: Emeği geçen herkesi kutluyorum

Türkiye-Libya arasında yapılan anlaşmayla ilgili eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal'dan ilginç bir çıkış geldi. Baykal, "Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'dan ilginç Libya çıkışı: Emeği geçen herkesi kutluyorum

Deniz Baykal, Yeniçağ gazetesinden Orhan Uğuroğlu’ya konuştu. Baykal, dış politikanın hamaset ve husumetle yürütülemeyeceğini belirtti.

 Baykal, “Dış politika hamasetle ve husumetle olmaz. Libya'nın daha önceden yanında olmalıydık. Nasıl hata yapılıyor diye bakmamız lazımdı. Askerlerimizle siyasetçilerimizle önceden destek olmalıydık. Siyasi ahlak bunu gerektirir. Gidip savaşmak yerine Libya'ya, 'Silah, asker, teknoloji neye ihtiyacın var?' dememiz lazımdI” dedi.  Baykal, “Silah yerine barış eli uzatmak daha farklı. Zaaflarını görerek yardım etmek gerekirdi. Diplomatlarımızla Libya'ya giderek bir tek Libyalının burnu kanamadan bunu yapmalıydık” diye konuştu.

Baykal,  açıklamalarında “Libya halkı hak ettiği onurlu yaşamı, özgürlüğü yaşar. Libya çok önemli bir ülke, Afrika'nın giriş kapısı. Libya'yla yapılan askeri anlaşmamız çok önemli, emeği geçen herkesi kutluyorum. BM'nin, Libya'daki desteklediğimiz hükümeti meşru görmesi çok önemli” ifadesini kullandı.