Eski Romanya Dışişleri Bakanı: AB'nin Türkiye’yi almadan devam etmesinden yana değiliz

Eski Romanya Dışişleri Bakanı Melescanu, AB’nin Batı Balkanlar’ı ve Türkiye’yi almadan devam etmesinden yana olmadıklarını vurguladı.

Eski Romanya Dışişleri Bakanı: AB'nin Türkiye’yi almadan devam etmesinden yana değiliz

Eski Romanya Dışişleri Bakanı Teodor Melescanu, “Romanya olarak AB’nin Batı Balkanlar’ı ve Türkiye’yi almadan devam etmesinden yana değiliz. Coğrafi, siyasi ve ekonomik ve sosyal açıdan Batı Balkanlar, AB’nin ayrılmaz bir parçası” diye konuştu.

Marmara Grubu Vakfı'nın online olarak düzenlediği 23. Avrasya Ekonomi Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, AB’nin, geçen yılın son baharında Kuzey Makedonya ve Arnavutluk’un birliğe katılması için müzakerelere başlamasını öngördüğünü anımsatan Melescanu, “AB, genişleme politikası için yeni bölümler açıyor. Sırbistan, Karadağ, Bosna-Hersek için yeni genişleme planları yapılıyor. AB’nin genişlemesi konusunda Romanya aktif çalıştı. İkili diplomatik kanallarımızı açtık. Alınan kararlardan bir tanesi Türkiye’ye mülteciler konusunda mali yardımda bulunmaktı. Ayrıca, ara verilen Türkiye ile yapılan ortaklık konseyini tekrar başlattık.” değerlendirmesinde bulundu.