Eskişehir'de su ürünlerine denetim başladı! Tarım ve Orman Bakanlığı çok sıkı çalışıyor, balıkların hepsi tür ve boy oranına kadar inceleniyor.

 Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Türkiye genelinde su ürünleri için denetime başladı. Balıkların her birisini tek tek türünden boyuna kadar inceleyen yetkililer kural ihlallerine karşı pür dikkat inceleme gerçekleştiriyorlar.

Eskişehir'de su ürünlerine denetim başladı! Tarım ve Orman Bakanlığı çok sıkı çalışıyor, balıkların hepsi tür ve boy oranına kadar inceleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı talimatlarıyla planlanan su ürünlerinin korunması, sürdürülebilir olması ve yasa dışı su ürünleri avcılığında caydırıcılığın sağlanması amacıyla getirilen düzenlemelerin etkin bir şekilde uygulanması için ülke genelinde 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında deniz, iç sular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergâhları, işleme ve değerlendirme tesisleri, soğuk hava depoları, toptan ve perakende satış yerlerinde eş zamanlı denetimler gerçekleştirildi.

 

Eskişehir'de su ürünlerine denetim başladı! Tarım ve Orman Bakanlığı çok sıkı çalışıyor, balıkların hepsi tür ve boy oranına kadar inceleniyor. - Resim : 1

''BALIKLAR TÜR VE BOY YÖNÜNDEN İNCELENEREK  KONTROL EDİLDİ''

Bu çerçevede 25-29 Eylül 2023 tarihleri arasında Eskişehir'de faaliyet gösteren 35 su ürünleri perakende satış yerinde, su ürünleri kontrol görevlisi personel tarafından gerçekleştirilen denetimler, İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş ve Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mehmet Yurt'un katılımıyla yapıldı. 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde yapılan denetimlerde satışa sunulan balıklar tür ve boy yönünden incelenerek satışı mevzuata uygun balık türleri ve yasal boy limitleri hakkında işletme sahiplerine bilgi verildi.

Yapılan denetimlerde mevzuata aykırı bir durumla karşılaşılmadığı ifade edilirken, su ürünleri kaynaklarının korunması ve gelecek nesillere sağlıklı olarak aktarılması amacıyla kontrol ve denetimler aralıksız devam edeceği belirtildi.

Eskişehir'de su ürünlerine denetim başladı! Tarım ve Orman Bakanlığı çok sıkı çalışıyor, balıkların hepsi tür ve boy oranına kadar inceleniyor. - Resim : 2