Eşkıya'dan Yargı'ya flaş transfer

Türk dizileri tıpkı ülke gündeminde olduğu gibi yeni sezonda "adalet"i arayacak. Adalet temalı diziler sektöre damga vuracak. Bu projelerden biri başarılı senarist Sema Ergenekon'un uzun süredir üzerinde çalıştığı ilk adı Rekabet, son adı Yargı olan projesi... Savcı Ilgaz ile avukat Ceylin'in etkileyici hikâyesini beyazcama taşıyacak olan Ay Yapım imzalı projenin yakında okuma provaları başlayacak. Ali Bilgin'in yönetmen koltuğuna oturacağı projede Pınar Deniz ile Kaan Urgancıoğlu başrolleri paylaşacak.

Uğur Aslan'ın da kadrosunda olduğu diziye flaş bir transfer yapıldı. Uzun süredir Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da Tufan rolüne hayat veren Hüseyin Avni Danyal "Yargı" dizisiyle anlaştı. Usta oyuncu yakın zamanda bir kısmı Gökçeada'da çekilen MGX Film imzalı "Daha İyi Bir Yarın" filminde rol almıştı.

Gürkan Uygun'a bomba teklif

Gürkan Uygun Hasan Sabbah rolüne hayat verdiği "Uyanış Büyük Selçuklu" dizisinin ardından çok sayıda teklif aldı. Başarılı oyuncuya TRT'nin reyting rekortmeni dizilerinden Teşkilat'tan da teklif gittiği öğrenildi. Uygun'un bayram sonrası yeni projesinin netleşmesi bekleniyor. Öte yandan yeni bölümlerini Burak Arlıer'in çekeceği Teşkilat'ın kadrosuna son olarak Hakan Boyav katılmıştı.

Bir Zamanlar Kıbrıs sete çıkıyor

Ahmet Kural, Serkan Çayoğlu, Pelin Karahan, Gülper Özdemir ve Devrim Saltoğlu'nu buluşturan TMC Film imzalı "Bir Zamanlar Kıbrıs" dizisi 27 Ağustos'ta sete çıkacak. Başar Başaran ve Emre Özdur'un yazdığı dizinin yeni bölümleri 120 dakika olarak çekilecek. Dizinin yönetmen koltuğunda Osman Taşçı oturacak. Projenin setinin Kıbrıs yerine Ayvalık'a taşınması planından da vazgeçildi ve çekimlerin yine Kıbrıs'ta yapılmasına karar verildi. Kıbrıs'ta hava sıcaklığı çok yüksek olduğu için ekip şimdiden gereken önlemlerini aldı.

Kardeşlerim'e bir kadın oyuncu veda edecek

Reyting rekortmeni dizilerden NGM imzalı Kardeşlerim ağustosun ikinci haftası sete çıkacak. Star için de bir dizi daha çalışan şirket şu günlerde yeni bölüm senaryolarını hazırlıyor. Bir kadın oyuncunun veda edeceği diziye yeni karakterler de girecek. Bunlardan biri Harika’nın halası Berna olacak. Suzan'ın başına bela olacak Berna karakterine kimin hayat vereceği merak konusu... Ayrıca ekibe Berna'nın kızı Dora'nın yanı sıra Kaan ve Cemile adında da 2 karakter daha katılacak.

Son Yaz'ın yeni kadın yıldızı kim olacak?

O3 Medya'nın FOX'a çektiği "Son Yaz" dizisinin yeni sezonu öncesi kadrosuna yeni isimler katılacak. Funda Eryiğit, Erdem Şanlı, Şebnem Dönmez ve Emre Karayel'in veda ettiği projeye çok etkili bir başrol kadın oyuncunun gireceği konuşuluyordu. Bu rol için son olarak "Kuş Uçuşu" adlı Netflix dizisinde kamera karşısına geçen Birce Akalay'a teklif götürüldüğü öğrenildi. Dizinin çekimleri bu sezon İzmir'den İstanbul'a taşınıyor.

İntibah günümüzde geçiyor

BKM'nin Namık Kemal'in aynı adlı eserinden uyarlanan yeni dizisi "İntibah"ın hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Eylül ayınca çekilmesi planlanan diziyi Melek Gençoğlu ile Su Ersöz yazıyor. Yeni sezonda Kanal D'de ekrana gelmesi planlanan dizinin dönem mi yoksa günümüzde mi geçeceği merak konusuydu. Ödüllü yönetmenimiz Hilal Saral'ın reji koltuğunda oturacağı dizi günümüzde geçecek. Saral'ın her zamanki gibi titiz bir cast çalışması yürüttüğü, henüz başrol oyuncularına karar verilmediği öğrenildi.

Sınır'ın setinde 9 kişi korona oldu, set durdu

Tolgahan Sayışman'ın yapımcılığını üstlendiği Sınır dizisinin setinde Aslıhan Karalar'ın da aralarında olduğu 9 kişi koronaya yakalandı.

Tolgahan Sayışman'ın sahibi olduğu HAN Medya&Yapım imzalı "Sınır" adlı internet dizisinin setinde korona paniği yaşandı. Dizinin ekibinde aralarında Aslıhan Karalar'ın da olduğu 9 kişinin korona sonuçları pozitif çıkınca Balıkesir Dursunbey'de yapılan çekimler durduruldu. Tüm ekibe yeniden test yapıldı. Müge Uğurlar'ın yönettiği dizide Miray Akay, Aslıhan Kapanşahin, Aslıhan Karalar, Cansu Sabancı, Sedef Çalışır, Çağla Boz, Burak Altay, Erdem Şanlı, Burcu Binici , Mert Altınışık, Canan Ekinci, Gamze Dar ve Aylin Kabasakal rol alıyor.

Bahar Şahin'in Gain projesi başlıyor

Genç kuşağın iki başarılı oyuncusu Bahar Şahin ile Oktay Çubuk'un başrollerini paylaşacağı kod adı Duran olan internet dizisi ağustos ayında sete çıkacak. Gain için çekilecek diziyi Yunus Ozan Korkut yönetecek. 8 hafta sürmesi planlanan proje Almanya sahneleriyle başlıyor. Bir hafta Almanya'da yapılacak çekimlerin ardından İstanbul sahneleri başlayacak.