Dünyaca ünlü oyuncu Türk dizilerini 'modası geçmiş' ve 'maço' olarak değerlendirdi!

Türk dizilerinin Orta Doğu ve Latin Amerika ülkelerinde ilgiyle takip edildiğini biliyoruz. Fakat, Rosalinda'nın yıldızı dünyaca ünlü oyuncu Lupita Ferrer bizle aynı fikirde değil. Ferrer, verdiği bir röportajda Türk dizilerini eleştirdi.

Dünyaca ünlü oyuncu Türk dizilerini 'modası geçmiş' ve 'maço' olarak değerlendirdi!

Venezuela'lı oyuncu Lupita Ferrer'ı Latin Amerika dizileri Esmeralda, Rosalinda, Soledad gibi ülkemizde de oldukça popüler olan yapımlardan tanıyoruz. Türk dizilerinin ünü Orta Doğu'dan Latin Amerika'ya kadar yayılmış durumda. Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; 74 yaşında olan Ferrer’in verdiği bir demeci TV eleştirmeni Sina Koloğlu sosyal medya hesabından yayınladı. Oyuncuyla bir röportaj yapıldığını ve Türk dizileri ile ilgili fikrinin sorulduğunu belirten Koloğlu, Lupita Ferrer’in cevabını instagram paylaşımında yayınladı.

Dünyaca ünlü oyuncu Türk dizilerini 'modası geçmiş' ve 'maço' olarak değerlendirdi! - Resim : 1

Türk dizilerinin Latin Ameraka ülkelerini kasıp kavurduğunu ifade eden Sina Koloğlu paylaşımında Ferer’in bu konu hakkındaki eleştirisinde şu ifadelerin yer aldığı görüldü:

“Türk dizilerinin Latin Amerika’da yükselişini anlayamıyorum. Tek açıklaması olabilir, rakipleri yok. Çünkü dizilerde gösterilen çatışmalar, durumlar maço bir söylemde. Bunun bizim toplumumuz ile bir ilişkisi yoktur. Aynı şekilde günümüz yapımlarının takip ettiği söylemler ile de çok az ilgisi vardır.”

Lupite Ferrer, bugün daha ‘modern’ bir anlayışta diziler çekiliyor, Türk dizileri bunların yanında, ‘modası geçmiş’ kalıyor iddiasında bulundu.