Dünya bu olayı konuşuyor

Çok nadir görülen genetik bir rahatsızlık nedeniyle olduğundan çok daha yaşlı görünen 15 yaşındaki kız, 10 cerrahın katıldığı 7 saatlik ameliyatın ardından adeta yeniden doğdu. Görünüşü nedeniyle hayatı kabusa dönen genç kız, gözyaşlarını tutamadı.

Çin'de yaşayan ve yasal gerekçeler nedeniyle adı açıklanmayan Xiao Feng takma isimli genç kız, Hutchinson-Gilford Progeria sendromu nedeniyle olduğundan çok daha yaşlı görünüyordu. Henüz 15'inde olmasına karşın 65-70 yaşında bir insanın görüntüsüne sahip olan genç kızın yardım çığlığı karşılık buldu ve gerçek görüntüsüne kavuştu.

Genetik rahatsızlığı nedeniyle tüm sosyal yaşamında zorbalıklara maruz kalan genç kız, okulda kendisine karşı uygulanan alaycı tavırlar nedeniyle eğitimine evinde devam ediyordu. Gerçek haline kavuşabilmek için pahalı ameliyatlar geçirmesi belirtilen genç kız için sosyal medyada başlatılan kampanyalar da olumlu sonuçlandı ve operasyon için gerekli para toplandı.

Shenyang Sunline Plastik Cerrahi Hastanesi'nde 10 cerrah, 3 anestezi uzmanı ve 5 hemşirenin katıldığı operasyonla 29 Aralık'ta ameliyat edilen genç kız hastane yönetimi tarafından basın önünde halka buluştu. Adeta baştan doğan genç kızın değişimi dünyanın en merak edilen haberlerinden biri oldu.

Ameliyat 7 saat sürdü, 7 santim deri alındı

7 saat süren ameliyata 10 cerrahın katıldığı açıklanırken, genç kızın son hali dün gece ortaya çıktı. Dış görünüşü dolayısıyla arkadaşlarının sözlü tacizine maruz kalan Xiao Feng’in ameliyat için yaklaşık 25 bin dolar ödediği belirtildi.

Mayo Clinic’e göre bir tedavisi olmayan hastalığa sahip insanların ortalama yaşam ömrü de daha kısa. Xiao Feng’in annesinin de aynı hastalıktan muzdarip olduğunu açıklayan doktorlar, ameliyat sırasında genç kızın vücudundan 7 santimetrelik deri alındığını duyurdu. Doktorlar, Xiao Feng’in burnu, kaşları ve dudaklarının ameliyat edildiğini duyurdu.

Aile üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı...
Aile üyeleri gözyaşlarına hakim olamadı...

Genç kızın babası Wang Hongde, "Kızım her zaman zorbalığa maruz kaldı. Bugün kızım için en mutlu gün. Xiao Feng’in ameliyatından sonraki gece deliksiz uyudum çünkü doktorların kızımın sağlık durumunu düzeltebileceğini ve mutlu bir geleceğinin olmasını sağlayacağından emindim" diye konuştu.