Bir kuryenin kar yağışı altındaki paylaşımı: Siparişim sıcak gelir mi?

Etkili olan kar yağışından belki de en çok motokuryeler etkilendi. Binlerce sosyal medya kullanıcısı motokuryelerin can güvenliği için sipariş verilmemesi için çağrı yaptı. Bir kuryenin kar yağışı altındaki paylaşımı ise sosyal medyada gündem oldu.

Motokuryelerin karlı yollarda sipariş götürürken zor anlarına ilişkin bazı görüntüler sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kuryelerin ilerlemekte zorluk çekriği anlar bazen kendi kamerarına bazen de vatandaş kamerasına yansıdı. Binlerce sosyal medya kullanıcısı ise  motokuryelerin can güvenliği için sipariş verilmemesi için çağrı yaptı. 

"Motosiklet ve elektrikli scooterlar kullanılmayacak"

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbuldaki yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle trafik seyir ve can güvenliğini sağlamak için bir sonraki duyuruya kadar motokuryelik yapılmayacak, motosiklet ve elektrikli scooterlar kullanılmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta ve Niştantaşı'nda kar yasağına aldırış etmeyen motokuryeler ve motosiklet sürücüleri ise yemek siparişi teslim etmeye ve yolculuk yapmaya devam etti. 

Köpek gezdiriciliği yapan ismini vermek istemeyen motosiklet sürücüsü, "Çalışıyorum dışarı çıkmak zorundayım. Sabah saat 07:30'dan beri dışarıdayım ama yavaş yavaş kullanıyorum" diye konuştu.

Nişantaşı'nda motokuryelik yapan bir başka sürücü ise çalışmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, "Tehlikeli ama yürümek zor oluyor çünkü mesafeler uzak. Yemek siparişi olduğu için mecburuz. Çalışmak zorundayız" şeklinde konuştu. 

Bir kuryenin kar yağışı altındaki paylaşımı: Siparişim sıcak gelir mi? - Resim : 2

"Beşiktaş'ta suculuk yapan bir diğer sürücü "Üç beş kuruş para kazanmak için çıktım, cezalar da fazla ama mecburuz" dedi.