Eurostat açıkladı: Son yapılan zamla Türkiye asgari ücrette AB'nin en düşük 2. ülkesi

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi tarafından yapılan açıklamaya göre AB ülkeleri arasında en düşük ücretin 332 euro ile Bulgaristan'da olduğu, Türkiye'nin de son yapılan zamla birlikte asgari ücrette Bulgaristan'dan sonra 392 euro ile en düşük 2. ücret olduğu belirtildi.

Eurostat açıkladı: Son yapılan zamla Türkiye asgari ücrette AB'nin en düşük 2. ülkesi

Avrupa Birliği İstatistik Ofisi (Eurostat), 2021 asgari ücret verilerini açıkladı.

Avrupa Birliği'nde yer alan 27 ülkeden 21'inde asgari ücret uygulandığını bildiren Eurostat, bu ülkeler arasında en yüksek asgari ücretlerin tümünün Kuzeybatı Avrupa'da, en düşük asgari ücretlerin de tümünün Doğu Avrupa'da verildiğini açıkladı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Eurostat'ın yeni güncellediği verilerde Türkiye'nin 1 Ocak'ta asgari ücrete yaptığı zam ile birlikte Türkiye'deki aylık brüt asgari ücret 392 euro oldu.
Bu AB ülkeleri içinde Bulgaristan'ın ardından en düşük ikinci ücret.

10 yılda 8 euro arttı

Bulgaristan'ın ardından en düşük asgari ücret ise 442 euro ile Macaristan'da. Türkiye'deki brüt asgari ücret euro cinsinden 2011'deki asgari ücret ile neredeyse aynı seviyede: 10 yılda yalnızca 8 euro artış gerçekleşti. AB üyeleri veya adayları içinde 10 yıl öncesine kıyasla yüzde 0,5'in altında artış yaşayan başka bir ülke yok.