Bu ülkelerden ev alana vatandaşlık cepte! Yurtdışı yatırımları yüzde 80 arttı!

İstanbul’da gayrimenkul fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. İstanbul’da yeni bir konut almak yerine Yunanistan veya Portekiz’de yapacağınız gayrimenkul yatırımı Avrupa Birliği’nde serbest dolaşım, vatandaşlık ve yüksek kira getirisi gibi birçok avantaj sağlayabiliyor. Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren firmalar, son dönemde vatandaşlık için yurtdışı yatırımlara ilginin arttığına dikkat çekiyor. Peki, Ev alana oturum izni veren ülkeler hangileri? İşte detaylar…

Bu ülkelerden ev alana vatandaşlık cepte! Yurtdışı yatırımları yüzde 80 arttı!

Son yıllarda artan emlak fiyatları nedeniyle, Türkiye’de ev sahibi olmak git gide zorlaşıyor. İstanbul’da ev almak neredeyse imkansız hale geldi. Son dönemde gayrimenkul fiyatları Avrupa şehirleriyle yarışıyor. İstanbul’dan ev almak yerine yurt dışına talepler giderek artıyor. Nedeni ise, Avrupa ülkelerinin gayrimenkul yatırımına vatandaşlık imkanı sunması olarak gösteriliyor.

AVRUPA'DA VATANDAŞLIK VE YÜKSEK KİRA GELİRİ AVANTAJI

İstanbul’da yeni bir konut almak yerine Yunanistan veya İspanya’da yapacağınız gayrimenkul yatırımı, Avrupa Birliği’nde serbest dolaşım, vatandaşlık ve yüksek kira getirisi gibi birçok avantaj sağlayabiliyor. Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren firmalar da yurtdışı yatırımlara ilginin son dönemde arttığına dikkat çekiyor.

Emlak fiyatlarının yükselişi ile, oturum ve vatandaşlık programlarının, vize engelini ortadan kaldırdığını, sermaye ve insan hareketliliğini daha kolay kıldığını görenler bu programlara, ilgiyi artırıyor. 400 milyar dolarlık bir global gayrimenkul pazarının yüzde 80’inini oturum ve vatandaşlık programları üzerinde yapılan satışlar oluşturuyor.

EV ALANA OTURUM İZNİ VEREN ÜLKELER HANGİLERİ?

Oturum ve vatandaşlık programlarının son dönemde yükseliş kaydettiğini belirten Gayrimenkul danışmanlığı hizmeti sunan Teuta Narazan birçok ülkenin ulusal fonlara bağış yolu veya gayrimenkul yatırımı ile yatırımcılara ve birinci derece akrabalarına ikinci bir pasaporta sahip olma imkanı tanıdığını dikkat çekiyor. Narazan, “Son yıllarda Karayiplerdeki ada devletleri, AB üyesi Malta vatandaşlık programlarıyla ön plana çıkıyor. Bu ülkelerin pasaportuna sahip olan yatırımcılar birçok ülkeye vizesiz seyahat edebilirken bu ülkelerin sunduğu vergi avantajlarından yararlanabiliyor” dedi.

YATIRIMCININ AİLESİ DE OTURUM İZNİ ALABİLİYOR

Avrupa Birliği üyesi bir ülkenin vatandaşı olmayanlar için gayrimenkul yatırımı yolu ile oturma izni ve vatandaşlık programı olan Golden Visa ile yatırımcının eşi, 21 yaşına kadar veya okuyan çocukları ile bakmakla yükümlü oldukları ebeveynleri de bu haklardan faydalanabiliyor. Portekiz, Yunanistan, İspanya ve Malta Golden Visa programının AB içindeki öncüleri konumunda. 250 bin euro ile Yunanistan’da yapılacak bir gayrimenkul yatırımı ile AB serbest dolaşımı elde etmenin yanı sıra yüksek kira getirisi elde etme şansı sağlanabiliyor. Bu yatırım miktarı Portekiz’de 280 bin eurodan başlarken, İspanya’da 500 bin euroyu buluyor.

ÇOCUKLARI İÇİN KARİYER PLANLAYAN TÜRKLER TERCİH EDİYOR

Çin ve Hindistan vatandaşları bu programları en çok tercih edenler olarak ön plana çıkıyor. Yeni vergi uygulamalar nedeniyle ABD ve Fransa vatandaşları, BREXIT sonrası AB ülkelerinde oturum elde etmek isteyen İngiliz vatandaşları son dönemde oturum ve vatandaşlık programlarına dahil olduğunu belirten Teuta Narazan, “Bu trende yavaş yavaş katılan Türk vatandaşları için de talep odaklı çözümler sunuyoruz. Yüksek getirili gayrimenkul yatırımını isteyen, çocukları için iyi bir eğitim kariyeri planlayan, uluslararası yatırımlarını daha sağlıklı yönetmek isteyen Türk vatandaşları bu programlara dahil oluyor” diye konuştu.