Ev alıp satacaklar dikkat! Tapuda yeni dönem Temmuz ayında başlıyor.

Temmuz ayında ev alıp satacaklar için uyarı geldi. Tabuda başlayan yeni dönem işinizi çok kolaylaştıracak. Ev alıp satacak herkes 4 Temmuz'u beklesin.

Ev alıp satacaklar dikkat! Tapuda yeni dönem Temmuz ayında başlıyor.

Türkiye'de tapu dairelerinde yaşanan yoğunluk sebebi ile bakanlık harekete harekete geçti. Artık ev alım - satım işlemleri noterlerde de yapılabilecek. Tapularda yapılan işlemler bitmeyecek. Vatandaşlar e-Devlet üzerinden başvuru yapacak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "2 temmuz 2024’e kadar kira artış üst sınırı yüzde 25 olarak uygulanacak" dedi. Bakan Tunç, kira düzenlemesi ve taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamayı anlattı.

HAFTA SONLARI DA YAPABİLECEKSİNİZ

Taşınmaz satış sözleşmelerinin noterliklerde yapılmasına yönelik uygulamaya ilişkin de açıklamalarda bulunan Tunç, bu konuda yasal düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Yeni uygulamanın tapu müdürlüklerindeki yoğunluğu azaltacağını, vatandaşların işlemlerini daha kısa ve hızlı sürede tamamlamasını sağlayacağını belirten Tunç, şöyle devam etti: "4 Temmuz'dan itibaren noterlerimizde gayrimenkul satışı, taşınmaz satışı yapılabilecek. Bu önemli. Noterlerimiz, nöbetçi noter uygulamasıyla hafta sonunda da açık oluyorlar. Dolayısıyla taşınmaz satışı, tapu dairelerinde sadece hafta içi yapılabilirken şimdi noterlerde de bu imkan getirildiği için hafta sonlarında da taşınmaz satışı gerçekleşmiş olacak."