Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Karar meclisten çıktı, emeklilik şartları belli oldu! İşte detaylar...

Bir süredir mecliste yer alan kanun önerisi, sonunda onaylandı. Alınan yeni karara göre artık SGK, Bağ-Kur ya da emekli sandığıyla bir ilişiği olmayan ev hanımları da emekli olabilecek. Detaylar ve başvuru şartları açıklandı. İşte ev hanımlarına emeklilik detayları...

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Karar meclisten çıktı, emeklilik şartları belli oldu! İşte detaylar...

Ev hanımlarına emeklilik müjdesi geldi. Milyonlarca ev hanımını sevindiren karar mecliste onaylandı. Alınan karara göre SGK, Bağ-kur ve Emekli Sandığı ile hiçbir ilişiği bulunmayan sigortalılık süresi hiç başlamamış olan kadınlarda emeklilik hakkı kazanabilecek. 

Bir süredir meclisteydi

Ev hanımlarına emeklilik için kanun önerisi meclise sunulmuştu. Bir süredir bekleyen öneri, meclis tarafından onaylandı. TBMM'ye giren yasa, onay olarak çıktı. Ev hanımları, daha önce herhangi bir sigorta girişleri olmasa da emekli olabilecek. Ev hanımları için emeklilik hakkına ilişkin şartlar da belli oldu. 

Ev hanımları için emeklilik Şartları Nelerdir?

Ev hanımlarına emeklilik hakkı TBMM'de onaylandıktan sonra şartları da belli oldu. Öncelikle ev hanımlarının emekli olabilmesi için 20-25 yıl boyunca eşiyle evli kalmış olması gerekiyor. Bununla birlikte bazı özel koşullar da açıklandı. Ev hanımları, sigortalı çalışma hayatından uzak kalsa da evde üstlendikleri tüm işlerin sorumluluğu, emeklilik hakkı kazanmaları için yeterli bir sebeptir. 

- Evliliğin 25 yıl ve daha fazla sürmüş olması ya da sürüyor olması.

- SGK ile herhangi bir bağının herhangi bir girişinin yapılmamış olması ya da çok kısa bir süre için SGK ile bir bağlantısı olmuşsa da çok az bir prim günü ödenmiş olmasıyla birlikte bağlantının tamamen ortadan kalkması

Bu şartları karşılayan ev hanımlarının emekli olma imkanı bulunuyor. Kadınlar, e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler.