Ev hanımlarına müjde! 1100 TL yardım! Paralar PTT hesabınıza yatıyor

Devlet destekleri devam ederken bir güzel haber de ev hanımlarına geldi. Ev hanımlarına sosyal yardım paketi adı altında Aile ve Sosyal Yardım ve Hizmetler Bakanlığı tarafından destel veriliyor. 1100 TL'lik destek yardımı başvuruları E-Devlet üzerinden yapılıyor. İşte destek yardımı başvuru ve şartları

Ev hanımlarına müjde! 1100 TL yardım! Paralar PTT hesabınıza yatıyor

Devlet ev hanımlarına sosyal yardım başvurusu yapıyor. Süt parası, doğum parası gibi desteklerde bulunan devlet ev hanımları için de kolları sıvadı. Ev hanımlarına sosyal yardım paketi adı altında Aile ve Sosyal Yardımlaşma ve Hizmetlet Bakanlığı tarafından destek verilecek. Destekten kimler yararlanabilir, Sosyal yardım paketi desteği ne kadardır? İşte tüm ayrıntılar.

Ev hanımlarına sosyal yardım başvuru seçenekleri nelerdir?

Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,
Ev hanımlarına 1100 TL yardım parası,
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım paketi
Valiliklerin tarafından verilen yardım paketleri
Belediyelerin sağladığı yardım paketleri

Ev hanımları sosyal yardım başvurusu sorgulama ekranı

Ev hanımlarının sosyal ve maddi yardım başvurusu yapabileceği bir çok kurum bulunmaktadır. Başvuru sonuçlarını merak eden vatandaşların sorgulama için kullandıkları yöntemlerin başında e-devlet başvuru sorgulama gelmektedir.

Başvuru sonuçları için e-devlet üzerinden sorgulama yapabilir, başvuru yaptığınız kurum ile iletişime geçebilir veya sosyal destek hatlarını arayabilirsiniz.

Ev hanımları sosyal yardım başvuru formu

Ev hanımlarından sosyal yardım ve maddi yardım başvurusu esnasında başvuru formları doldurmaları istenecektir.

Her kurumun başvuru formu bir birinden farklı olsa da aslında içerik olarak birbirine benzemektedirler. Bu formlar sayesinde sizlere ait bir takım bilgilere ulaşılır. Kimlik, ikametgah, iletişim, gelir-gider bilgiler bu formların belli başlı soruları arasında bulunmaktadır.

Formda vermiş olduğunuz bilgilerin doğru ve güncel olması başvuruların değerlendirme aşamasında oldukça önemlidir.

Çalışmayan Ev Hanımlarına Sosyal Yardım Var Mı?

Çalışmayan ev hanımlarına devletin bazı kurumları nakit para yardımı yapmaktadır.

Ev hanımlarına nakit para desteği veren yerlerin başında Kaymakamlık binalarında hizmet veren sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı yardım parası gelmektedir.

Ev hanımı olan, sigortalı bir işte çalışmayan bayanlar Aile Sosyal Politikalar Bakanlığına e-devlet platformu üzerinden sosyal yardım başvurusu yapabilirler.