Ev hanımlarına ödenecek! Resmen duyuruldu! Destek paketi açıklandı! Ev hanımlarına destek ödemesine nasıl başvuru yapılacak?

Devlet, vatandaşlara zor şartlarda yaşayan vatandaşlara destek ödemeleri yapıyor. Pek çok konuda yapılan destek ödemelerinden biri de ev hanımlarına ödeniyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerin detaylarına ilişkin bilgiler paylaşıldı. Peki ev hanımlarına kaç TL destek ödemesi yapılıyor? Ev hanımlarına destek ödemelerine nasıl başvurulur?

Ev hanımlarına ödenecek! Resmen duyuruldu! Destek paketi açıklandı! Ev hanımlarına destek ödemesine nasıl başvuru yapılacak?

Devlet tarafından bakanlıklar aracılığıyla yapılan destek ödemelerinden bir tanesi de ev hanımlarına destek ödemesi adı altında yapılıyor. Ev hanımlarına yapılan sosyal destek ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılırken bu desteğe başvurmak isteyen ev hanımları nasıl başvuru yapıyor? Peki ev hanımlarına kaç TL destek ödemesi yapılıyor?

Ev hanımlarına yapılan sosyal destek ödemeleri

Devlet tarafından ev hanımlarına başvuru yapması halinde süt parası, doğum parası gibi destek ödemeleri yapılıyordu. Yine devlet tarafından ev hanımlarına yapılan sosyal destek ödemeleri için çalışmalar yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemelerinin gerçekleştirileceği vurgulandı. Ev hanımlarına e-Devlet üzerinden başvuru yapmaları ve başvurularının kabul edilmesi halinde bin 100 TL ödeme yapılacağı duyuruldu. Tüm bunların yanı sıra ev hanımlarının başvuru yapabileceği yardımlar da paylaşıldı. Bu yardımlar ise şöyle oldu:

Pandemi ev hanımlarına sosyal destek yardım paketi,

- Ev hanımlarına 1100 TL yardım parası,

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yardım paketi

- Valiliklerin tarafından verilen yardım paketleri

- Belediyelerin sağladığı yardım paketleri

Ev hanımlarının sosyal ve maddi destek talep edebileceği birden fazla kurum olduğu ifade edildi. Ayrıca ev hanımları tarafından yapılan sosyal ve maddi destekler için yaptıkları başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabileceği de belirtildi.