Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Zam oranları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Martı ayı enflasyon oranlarını açıklamasının ardından Milyonlarca ev sahibi ile kiracıyı ilgilendiren kira artış oranı belli oldu. Peki Nisan ayında iş yerleri ve konutlara yapılacak zamlı kira artış oranı hesaplaması nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Zam oranları belli oldu

Nisan ayında kontrat yenileyecek kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiren enflasyon oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Martı ayı enflasyon rakamlarının ardından bir yıl süreyle yeni kontratlar hesaplanarak imzalanacak.

Peki Nisan ayında işyerleri ve konutlara yapılacak zamlı kira artış oranı hesaplaması nasıl yapılacak? Hangi rakamlar kira artışında uygulanacak? İşte detaylar...

Kira artış oranları nasıl hesaplanıyor?

2021 Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile birlikte Nisan ayında yapılacak artış oranı belli oldu. Mart ayında tüketici fiyat endeksi yüzde 13,18 olarak açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji Bütçe Başkanlığı tarafından hazırlanan Orta Vadeli Ekonomi Programı (2019-2021) geçtiğimiz yılın Eylül ayında açıklandı. Yeni Ekonomi Paketi kapsamında kira zamları artık üretici fiyat endeksi oranlarına göre değil, kira artış oranına dair üst sınır tüketici fiyat endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirleniyor. Ancak açıklanan bu rakam ev sahibi tarafından uygulanabilecek en yüksek tavan zam oranı oluyor.