"Ev sahipleri kira zammını kiracıya soruyor!" Türkiye'yi terk eden Erdem Baş anlattı! Saf ve iyi niyetliler!

Türkiye'yi terk edip Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleşen ünlü oyuncu Erdem Baş, sosyal medya paylaşımlarıyla ses getirmeye devam ediyor. Erdem Baş, Kanada'da bir arkadaşının anlattığı hikayeyi takipçileriyle paylaştı. Baş'ın arkadaşının ev sahibiyle arasında geçen diyaloğu anlattığı olay sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çekti.

"Ev sahipleri kira zammını kiracıya soruyor!" Türkiye'yi terk eden Erdem Baş anlattı! Saf ve iyi niyetliler!

"Ayrılsak da Beraberiz", "Reyting Hamdi", "Çocuklar Duymasın" ve "Seksenler" gibi dizilerle rol alan oyuncu Erdem Baş, ABD'ye taşınmıştı. Erdem Baş, sosyal medyada gittiği günden beri sık sık paylaşım yapıyor ve yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Oyuncu son olarak, Kanada'da bir arkadaşı ve ev sahibi arasında geçen kira konusundaki diyaloğu takipçileriyle paylaştı. Amerika ile Kanadalıları kıyaslayan Baş, verdiği ev sahibi- kiracı örneği ile dikkatleri çekmeyi başardı.

"Ev sahipleri kira zammını kiracıya soruyor!" Türkiye'yi terk eden Erdem Baş anlattı! Saf ve iyi niyetliler! - Resim : 1

"Saf ve iyi niyetliler"

Kanada'da ev sahiplerinin kira zammı yapacakları zaman kiracılarına sorduklarını dile getiren Baş, şunları söyledi: "Kanadalılarla Amerikalılar arasındaki fark nedir diye konuştum. Genel Hollywood filmlerinden Kanadalılarla fazla dalga geçiyorlar. Kanadalıların saf ve iyi niyetli olduğunu söylüyorlar. Mesela bir arkadaş örnek verdi. Ev sahibi kontratı yenileyip zam yapacakmış. Önüne iki seçenek sunmuş: 2 bin 400 mü yoksa 2 bin 650 mi olsun diye kiracıya sormuş. Bizim arkadaş 2 bin 400 olsun deyince, ev sahibi doğru seçim demiş. 2 bin 400'e anlaşmışlar. Yani zammı bile kiracısına sormuş."

"Ev sahipleri kira zammını kiracıya soruyor!" Türkiye'yi terk eden Erdem Baş anlattı! Saf ve iyi niyetliler! - Resim : 2

'Evime çok iyi baktın, sana teşekkür ederim' çeki

Hatta bir başkası daha anlattı. Evden çıkan kiracıya ev sahibi 1000 dolarlık çek kesip, vermiş. 'Evime çok iyi baktın, sana teşekkür ederim' deyip, çeki vermiş. Bu nedenle Kanadalıların iyi niyetli ve saf olduğunu söylüyorlar. İnsancıllar yani, hükümet de tabii bunda etkili."