Evde Bakım maaşları yattı mı? Evde Bakım maaşları ne zaman yatıyor? Evde Bakım maaşları sorgulama ekranı

Evde Bakım maaşları ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Eylül ayı evde bakım maaşları yattı mı? Evde Bakım maaşları ne kadar oldu? Evde Bakım maaşları ne zaman yatacak? İşte tüm detaylar.

Evde Bakım maaşları yattı mı? Evde Bakım maaşları ne zaman yatıyor? Evde Bakım maaşları sorgulama ekranı

Bakıma muhtaç olan evinde yaşlı bakan ya da hasta ve yaşlı vatandaşlarımız için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen evde bakım maaşlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Asgari ücret ve memur maaş zamları sonrası evde bakım hasta ve yaşlı maaşları da değişmişti. Eylül ayı evde bakım maaşları yattı mı? Eylül ayı evde bakım maaşları ne zaman yatıyor? İşte son dakika gelişmesinin tüm ayrıntıları.

Evde bakım maaşlarıyla ilgili özellikler maaşların yattığı iller işe ilgili olan aramalar son zamanlarda bir hayli artış gösterdi. Aile ve Sosyal Çalışma ve Hizmetler Bakanlığı’nın her ay düzenli olaerak yatırdığı bakıma muhtaç hasta ve yaşlı kişiler için yatırdığı evde bakım maaşlarının Eylül ayında ne zaman yatacağı da merak konusu oldu. Evde bakım maaşı alan engelli ya da engelli yakınların maaşları SMS ve T.C Kimlik No ile sorgulatma da yapabiliyorlar.

Evde bakım maaşı ne zaman yatıyor?

Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler Bakanlığ’nın her ya yatırdığı evde bakım maaşlarını her ayı takiben ayın 15’i ile 31’i arasında hesaplara yatımakta.

Evde Bakım maaşı yatan iller sorgulama ekranı

Evde bakım maaşı ödemeleri e - Devlet üzerinden sorgulanıyor. T. C. Kimlik Numarası ve e - Devlet şifresi kullanarak giriş yapılan sistemin arama butonuna, "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazdıktan sonra butona tıkalyabilir ve ardından açılan sayfada maaş ödemesiyle ilgili detaylar0ı öğrenebilirsiniz.

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı butonunun altında tüm detaylara ulaşılabilir.

SMS ile Evde Bakım parası sorgulama

Evde bakım maaşı alan kişiler, sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğinden de faydalanabilirler. Ziraat Katılım Bankası eli ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye sorgulaması yapabilirler. Mesaj göndermeniz sonucunda 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Ağır engelli rapor

Yaklaşık 535 bin kişi bu destekten yararlanıyor. Evde bakım maaşı alınabilmesi için engellinin en az % 50 ve üzerinde bir oranlama engeli olduğunun sağlık kurulu raporu ile ispatlaması gerekiyor.