Evde köpeği olanlar dikkat! Kışın sakın bunu yapmayın, sizin için çok tehlikeli

Uzmanlar, evde köpek besleyen kişileri uyardı. Vücut sıcaklığı insanlardan birkaç derece daha fazla olan köpekler, soğuk kış günlerinde yatağı ısıtmak için bir seçenek olabilir. Fakat kış günlerinde evcil köpekleriyle birlikte uyumayı tercih eden kişilere uzmanlar, köpekleri yorgan altına sokmanın tehlikeli olabileceğini söyledi. Aynı zamanda ağır yorganlar ve elektrikli battaniyeler de önemli sorunlara yol açabilir. İşte detaylar...

Evde köpeği olanlar dikkat! Kışın sakın bunu yapmayın, sizin için çok tehlikeli

Hayvan Koruma Vakfı Mavi Haç'ta (Blue Cross) görevli Katy Alexander, evcil hayvanları olan kişilere önemli bir uyarıda bulundu. Yorgan altındayken bazı köpeklerin vücut sıcaklığının aşırı artabileceğine işaret eden Alexander, "Eklem iltihabı gibi hareket etmekte güçlük yaratan sorunları olan, çok küçük, yavru ve yaşlı köpekler, çok ısındıkları zaman yorganın altından çıkacak güvenli bir yol bulmakta zorlanabilir." dedi.

EXTRA DİKKAT GEREKTİRİYOR

Hayvan uzmanı Alexander, özellikle Fransız buldoğu veya pug gibi kısa burunlu türlerden birine sahip olan kişilerin "ekstra dikkatli" olması gerektiğini belirtti. Uzman bu tür köpeklerde yorgan altındayken aşırı ısınma riskinin daha yüksek olduğunu belirtti.

Evde köpeği olanlar dikkat! Kışın sakın bunu yapmayın, sizin için çok tehlikeli - Resim : 1

AĞIR YORGAN VE ELEKTRİKLİ BATTANİYELERE DİKKAT 

Bununla birlikte uzmanlar, ağır yorgan ve elektrikli battaniyelere karşı da uyarıda bulundu. Alexander, köpeklerin sıcaklığı artığında çıkmak istediklerinde ağır yorgan altından çıkmakta zorlanabileceğini, elektrik battaniyeleri ise ısırarak elektrik çarpma tehlikesi oluşturabileceğini ifade etti. 

Alexander, bu durumda köpeklerden gelen, nefes nefese kalma ve tedirgin olma sinyallerine dikkat edilmesi konusunda uyardı.  Mavi Haç'ta hayvan davranış uzmanı olarak görev yapan Karly Smith, yatağınızı ısıtmak için köpeğinizi yorganın altına sokmayı tavsiye etmediğini belirtti: "Yorganın altına saklanmayı seven bazı köpekler var. Bunu istiyorlarsa o zaman sorun yok. Fakat köpeklerimizi alışmadıkları ya da korkutucu bulabilecekleri şeyleri yapmaya zorlamamak önemli."

Evde köpeği olanlar dikkat! Kışın sakın bunu yapmayın, sizin için çok tehlikeli - Resim : 2