Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yarın son gün… Cezası da var!

Emlak vergisi ikinci taksit dönemi ödemeleri yarın sona eriyor. Emlak vergisini zamanında ödemeyenler ise faizi ile birlikte gecikme zammı ödemek zorunda. Ödemeler, belediyelere havale yoluyla ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Evi olan herkesi ilgilendiriyor! Yarın son gün… Cezası da var!

2022 yılı emlak vergisi ikinci taksit ödemelerinde son günlere girildi. Ödemeler 30 Kasım Çarşamba gününe kadar yapılabilecek. Emlak vergisinin zamanında ödemeyenler geciken taksit için her ay tespit edilen oranda gecikme zammı ödemek zorunda kalacak. Peki, Emlak Vergisi ödemeleri ne zaman son? Emlak Vergisi nasıl sorgulanır, ödemeler nasıl yapılır? Emlak Vergisi’nden kimler muaf olacak? İşte Emlak Vergisi 2. Taksit son ödeme tarihi!

Emlak Vergisi Ödemeleri nereden yapılıyor? Emlak Vergisi ödemeleri nasıl yapılıyor?

Geçen yıl gayrimenkul alanların bu yıl vergisini ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülkün ilk emlak vergisi ödemesi ise 2023'te başlayacak. Ödemeler, gayrimenkulün bulunduğu belediyeye başvurularak havale yoluyla ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Bu kişiler muaf

Emlak Vergisi Kanunu’na göre, hiçbir geliri olmadığını belgeleyenlerin, gelirleri münhasıran kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylıktan ibaret bulunanların, gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, bu meskenlerine ait vergi oranları sıfıra iniyor. Hisse ile bile olsa birden fazla eve sahip olanlar muafiyetten yararlanamıyor.