Evindeki tadilat için yıktığı duvarından servet çıktı, bankaya gidince acı haberle yıkıldı

İspanya’da yaşayan Tono Pineiro isimli adam, evinin tadilatı için yıktığı duvarda adeta bir servet buldu. Paraları değerlendirmek için bankanın yolunu tutan Pineiro, paraların artık geçersiz olduğunu öğrendiğinde ise yıkıldı.

Evindeki tadilat için yıktığı duvarından servet çıktı, bankaya gidince acı haberle yıkıldı

Tono Pineiro İspanya’da evini yenilemeye kalkınca ilginç bir manzarayla karşılaştı. Tadilat esnasında gizli bir bölmeyi fark eden İspanyol adam gizli yerin içinde bir kutu buldu. Söz konusu kutuyu çıkarttığında nakit para ve mücevherlerle dolu olduğunu gördü.

Pineiro 47 bin sterlin (yaklaşık 1 milyon 79 bin TL) değerindeki nakit parayı bankaya götürdüğünde ise büyük bir hüsran yaşadı. İspanyol bankaları artık kullanılmayan para birimindeki banknotları bozdurmanın mümkün olmadığını belirtti.

Evindeki tadilat için yıktığı duvarından servet çıktı, bankaya gidince acı haberle yıkıldı - Resim : 1

“40 YILI AŞKIN SÜREDİR ORDA OLABİLİRLER”

Bankalarla konuştuktan sonra bulduğu paraların herhangi bir değerinin olmadığını anladığını belirten Pineiro, “Onları kullanmanın artık mümkün olmadığını söylediler. 40 yılı aşkın süredir orada olduklarını düşünüyorum. Gerçekten iyi durumdaydılar. Birkaç tanesini anı olarak saklayacağım” dedi.