Evinden çıkan 1.5 milyon euroyu böyle savundu

Savunma sanayi projelerini yabancı firma temsilcilerine sızdırdığı için tutuklanan zanlı, evinden çıkan 1.5 milyon euroyu böyle savundu.

Evinden çıkan 1.5 milyon euroyu böyle savundu

Savunma sanayi projelerini yabancı firma temsilcilerine sızdırdığı için proje casusu, evinden çıkan 1.5 euroluk çantanın arkadaşı tarafından aracında unutulduğunu öne sürdü. “Göreve ilişkin sırrın açıklanması” suçundan tutuklanan eski İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin, para dolu çantanın arkadaşı tarafından aracında unutulduğunu öne sürerek, kendini böyle savundu:

Onu evine bırakmak için benim arabama bindi ve elinde bir çanta vardı. Eve girdiğinde çantayı unuttuğunu fark ettim. Kendisini arayarak, durumu söyledim. Kendisi bilahare alacağını söyledi. Çantada para olduğunu biliyordum. Fakat ne kadar olduğunu bilmiyordum.

Ne olmuştu?
Geçen günlerde Savunma Sanayii Başkanlığı'nın (SSB) projeleri ile ilgili yabancı firma temsilcilerine bilgi aktararak menfaat sağlayanlara yönelik operasyon sonucunda aralarında eski İnsansız ve Akıllı Sistemler Dairesi Proje Müdürü Yusuf Hakan Özbilgin’in de bulunduğu 6 kişi gözaltına alınmıştı.