Evlilik kredisinde yeni detay! Gençler dört gözle bu açıklamaları bekliyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi

Evlilik kredisi ile Aile ve Gençlik Fonu hakkında dikkat çeken açıklamalar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, "Evlilik kredisi ilk önce pilot bölgede başlayacak daha sonra tüm Türkiye'de yaygınlaşacak" dedi.

Evlilik kredisinde yeni detay! Gençler dört gözle bu açıklamaları bekliyordu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan son dakika açıklaması geldi

Türkiye'de milyonlarca vatandaşın özellikle evlilik hazırlığı içinde olan gençlerin merakla beklediği 150 bin TL değerindeki evlilik kredisi hakkında yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Aile ve Gençlik Fonu'nun pilot uygulama olarak deprem bölgesinden başlayacağını, ardından tüm Türkiye'ye yayılacağını söyledi.

"FONLAR ARTTIKÇA DESTEKLER ARTACAK"

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Yılmaz, "Özellikle, gençlere evlilik kredisi dediğimiz 150 bin TL iki yılı geri ödemesiz 4 yıllık krediye destek verme mekanizmasını içeriyor. İleride fonlar arttıkça imkânlar arttıkça başka destekler tabii ki söz konusu olacak ama aşama aşama gidecek" dedi.

İLK EV ALANA KOLAY KREDİ

İkinci ve üçüncü ev alımında krediye erişimin zorlaştırıldığını hatırlatan Yılmaz, "İlk ev alımında kredi erişimini sağlıyoruz. Konut arzını ve konut talebini dengeli bir şekilde yönetmemiz gerekiyor." ifadelerini kullandı.