Eyfel Kulesi'ni unutun! İşte Fransızların Fransa'da tercih ettiği yer

Fransa’ya giden turistlerin önceliği Eyfel Kulesi ve Louvre olur. Ancak Fransızların tercihi ise bambaşka… İşte Fransa'nın en popüler yerleri...

Eyfel Kulesi'ni unutun! İşte Fransızların Fransa'da tercih ettiği yer

Covid-19 pandemisinde uygulanan kısıtlamalar Fransız halkına ülkelerini yeniden keşfetme şansı verdi. Yabancı turistlerin olmamasını fırsat bilen Fransızlar ülke içindeki seyahatlerini sıklaştırdı.

Fransız turizm pazarlaması araştırma şirketi Raffour Interactif'e göre, Fransa'da ikamet edenlerin üçte ikisinden fazlası 2021'de yurt dışına seyahat ederken Fransa'nın büyükşehir sakinlerinin yüzde 84'ü ülke içinde kalmayı seçti.

En popüler yerler

CNBC-E'nin haberine göre, Fransa'da bin 600'den fazla oteli bulunan çok uluslu konaklama şirketi Accor'un Güney Avrupa CEO'su Maud Bailly, pandemi sırasında doğaya ve açık hava etkinliklerine olan ilgi arttıkça, yerel gezginler arasında en çok tercih edilen yerler olarak birkaç bölgenin ortaya çıktığını söyledi.

Fransızlar deniz ve doğa manzarasının büyüklüğü nedeniyle en çok Brittany kıyılarını- Fransızca'da Bretagne – tercih etti. Kuzeybatı eyaleti gastronomisi ve tarihi ile ünlü surlarla çevrili liman kenti Saint-Malo gibi büyüleyici sahil kasabalarına ev sahipliği yapmaktadır.
Ülkenin güneyindeki ünlü Fransız Rivierası’nın- özellikle Cannes ve Nice yakınlarındaki şık kıyı bölgelerinin- aynı nedenlerle yerel ziyaretçileri çekti.

Eyfel Kulesi'ni unutun! İşte Fransızların Fransa'da tercih ettiği yer - Resim : 1

Fransa’nın Maldivleri

Bailly, Covid'in Fransız Polinezyası'nda turizmi alt üst ederken, anakaraya yakın bazı adaların çok sayıda yerli turisti çektiğini söyledi. Fransa'nın batı kıyısındaki Ile de Re, Paris'e yakınlığı nedeniyle iyi bir performans gösterdi- arabayla beş saatten daha az uzaklıkta- ziyaretçiler ayrıca kuzeydeki "süper ünlü, fantastik" Belle Ile adasına da gittiler. Yanı sıra güneyde Korsika da en çok tercih edilen yerlerden oldu.

Hotel Molitor Paris-MGallery'den CNBC'ye konuştu, burada birçok Parislinin tatilden keyif aldığını söyledi. "İnsanlar Korsika'ya giderken... bana 'Su aynı göründüğü için Maldivler'e gitmeye gerek yok' diye mesaj atıyorlar" dedi.

Eyfel Kulesi'ni unutun! İşte Fransızların Fransa'da tercih ettiği yer - Resim : 2

Sırlar ve hiç bozulmamış doğal mücevher

Bailly, Fransızların sevdiği çoğu yerin sonunda yabancı turistler arasında da popüler hale geldiğini söyledi.

Ancak en azından şimdilik bir istisna, Alsace şarap rotasıdır.

"Strazburg'a gidebilir ve sonra arabayla bir köyden diğerine gidip sadece şarabı, şatoları, manzaraları keşfedebilirsiniz" dedi.

İşin sırrı, dünyaca ünlü şarap bölgesi Burgundy'deki Beaune ve Macon gibi yerlerde. Her ikisi de geçen yıl yerli gezginler arasında popüler.

Ülkenin turizm geliştirme ajansı Atout France'ın şarap turizmi başkanı Martin Lhuillier, pandemiden önce Fransa'nın şarap turistlerinin yaklaşık yüzde 60'ının yerli turistler olduğunu söyledi.

En önemli "içeriden ipuçlarından" birinin, Chateau-Chalon köyünü ziyaret etmek için Fransa'nın en küçük şarap bölgelerinden biri olan Jura'yı ziyaret etmek olduğunu belirtti.
Ziyaretçiler orada bölgenin "kalbi ve ruhu" olan vin jaune veya sarı şarabı deneyebilir.

Bailly ve Lhuillier, Fransa'nın Dordogne bölümünü tavsiye ediyor. Lhuillier, Loire Vadisi ile Pireneler arasında yer alan, Bergerac ve Duras gibi "hiç bozulmamış doğal mücevherlere" sahip olduğunu söyledi.

Eyfel Kulesi'ni unutun! İşte Fransızların Fransa'da tercih ettiği yer - Resim : 3

'En güzel' köyler

Dordogne'deki bir başka yer olan Beaulieu-sur-Dordogne, “Fransa'nın en güzel köyleri” listesindeki en yeni köylerden biri.

"Le Village Prefere des Francais" veya "Fransızların Favori Köyü" adlı televizyon programı da ülkede daha az bilinen yerlere ziyaretçi çekiyor. Her yıl on dört köy -Fransa'daki her bölgede bir tane- kısa listeye alınır ve kazanan halk oylamasıyla seçilir.

Geçen yılın kazananı daha fazla turist çekti: Fransız Sauvignon Blanc'ın en tanınmış unvanlarından biri olan tepedeki küçük Sancerre kasabası.

Aynı durum Çarşamba günü bu yılın birincisi seçilen Alsas Şarap Rotası üzerindeki bir köy olan Bergheim için de geçerli olacak.