EYT detayları belli oldu! Özgür Erdursun, EYT şartlarını böyle yorumladı! EYT’de yaş sınırı kalktı

EYT’de tüm detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT’deki tüm detayları açıkladı. tv100.com yazarı Özgür Erdursun, tv100’de ilgi ile takip edilen Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına canlı bağlanarak EYT şartlarını yorumladı.

Ceza Hukukçusu Doç. Dr. Hasan Sınar, AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ali Haydar Fırat, Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin; Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

EYT ne zaman açıklanacak?” sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarıyla yanıt buldu. Erdoğan, EYT’de herhangi bir yaş şartı olmayacağını belirterek, “EYT düzenlemesinde herhangi bir yaş şartı olmayacak. 2 milyon 250 bin vatandaş doğrudan emekli olabilecek. Mali çalışmaları da yaptık” dedi.

tv100.com yazarı Özgür Erdursun, milyonları ilgilendiren EYT düzenlemesinin açıklamasının ardından değerlendirmelerde bulundu.

Özgür Erdursun, tv100 ekranlarında canlı yayına bağlanarak, “Hiçbir ülkede bu yasal hakkı elinden alamazsınız işte insanlarda böyle mücadele ederler, sonunda bu haklarını da alırlar. Daha başka mücadele edeceğimiz konular var siyasetten uzak durarak bunları anlatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Cumhurbaşkanı’nı tebrik ediyorum”

“EYT’lilerin haklarıydı sadece biraz öne alındı” ifadelerini kullanan Özgür Erdursun, “Bugün EYT’den emekliliğine 2 yıl kalan birisine bu yasal hak verildiyse, bu kişiye ömür boyu aylık verilecek anlamına gelmez sadece 2 yıl öne çekildi. Seçim öncesi ya da sonrası yaptı yapmadı önemli değil. Ben Cumhurbaşkanı’nı tebrik ediyorum, halkın cebine bir miktar para girecek. Sayın Vedat Bilgin’i tebrik ediyorum, muhalefette halk için böyle bir talepte bulundu, ortak bir talep oldu” şeklinde konuştu.