EYT'de kritik iki gün! Vatandaş harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni düzenlemenin detaylarını aktarmasının ardından vatandaş soluğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aldı. EYT düzenlemesi sonrası oluşan yoğunluk nedeniyle, SGK merkezleri borçlanma başvuruları için süre uzatıldı. Asgari ücrete gelen zammın ardından borçlanma maliyetlerinin yükselmesini istemeyen vatandaşlar için son 2 gün. İşte detaylar...

EYT'de kritik iki gün! Vatandaş harekete geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesinin detaylarını açıklamasının ardından vatandaş soluğu Sosyal Güvenlik Kurumu'nda aldı.

Asgari ücrete gelen zamdan etkilenmek istemeyen emekli adayları SGK merkezleri önünde kuyruklar oluşturdu.

EYT düzenlemesi sonrası oluşan yoğunluk nedeniyle, SGK merkezleri borçlanma başvuruları için süre uzatıldı. Kuyruklarının nedeninin çoğunlukla borçlanma olduğu kaydedildi.

Borçlanma maliyetlerinin yükselmesini istemeyen vatandaşlar için son 2 gün kaldı. Yeni yılda emeklilik başvurusu yapacak vatandaşlar asgari ücrete gelen yüzde 54,66’lık zamlı şekilde borçlanacak.

Borçlanmalarda günlük ödenecek en düşük tutar 2022 yılında 69 lirayken, 2023 yılında107 liraya, en yüksek tutar da 2022 yılı için 517 lirayken 2023 yılı için 800 liraya çıkacak.

Bu hesaba göre; 12 ay askerliğini borçlanacak birisi 2022 yılında minimum 25 bin 185 lira ödeyecekken 2023 yılında bu tutar 39 bin 55 liraya yükselecek.