Farklı çantayı 9 saniyede bulabilen adeta bir dahi! IQ'su en az 130 çıkıyor

Sosyal medyada sürekli karşımıza çıkan optik illüzyonlar görsel zekamızı geliştirmeye yararken aynı zamanda dikkat problemlerini de çözüyor. Bu iddialı optik illüzyonda ise 10 kişiden sadece 2'si 9 saniye içinde bulabiliyor. Haydi sende dene 9 saniyede farklı çantayı bul…

Farklı çantayı 9 saniyede bulabilen adeta bir dahi! IQ'su en az 130 çıkıyor

Göz tarafından toplanan ve beyinde işlenen bilgiler uyaran kaynağının fiziksel ölçümü ile uyuşmayan bir algı oluşturur.   Bu zorlu optik illüzyonda ise toplam  6 sıra ve 6 sütuna bölünmüş toplam 36 çanta yer alıyor. Bu resimde  10 kişiden sadece 2'si 9 saniye içinde bulabiliyor. Sizde tüm satırları ve sütunları gözden geçirin ve mantıksal akıl yürütme, gözlem gücü ve yetenekler gibi tüm becerilerinizi kullanın. 9 saniye içinde gizli çantayı bulun.

 

Farklı çantayı 9 saniyede bulabilen adeta bir dahi! IQ'su en az 130 çıkıyor - Resim : 1

RESİMDEKİ FARKLI ÇANTAYI BULUN

Zeka oyunları alışılmadık bir düşünme biçimi gerektirir, ancak bazen mükemmel bir yaratıcı yaklaşım ve mantıksal akıl yürütme de içerir. Yukarıdaki görüntünün aksine, resim bulmacasında farklı olan çantayı bulmak için niteliksel keskinliğinizi ve bilişsel becerilerinizi kullanmanız gerekir. Tek yapmanız gereken beyin gücünüzü zorlamak ve tüm köşelere odaklanmak. 9 saniye içinde farklı çantayı bulabilir misin?

FARKLI ÇANTAYI BULDUN MU?

Bir beyin jimnastiği, yaratıcı ve mantıklı düşünmeyi gerektiren bir bilmecedir. Düşünme ve karar verme kapasiteniz böylece her denemede gelişecektir. Beyin oyunu ayrıca sorunları çözmenize ve eleştirel sezgiler geliştirmenize yardımcı olacaktır. Ve bu basit zihinsel egzersiz, beyninizin işlevi ve yetenekleri hakkında bir bilgi demetini ortaya çıkarabilir. Farklı çantanın nerede gizlendiğini gördün mü?

Farklı çantayı 9 saniyede bulabilen adeta bir dahi! IQ'su en az 130 çıkıyor - Resim : 2

ZEKA BULMACASI CEVABI

Resimdeki farklı çantayı hala bulmakta zorlanıyorsanız, resimdeki farklı çantayı bulmak için lütfen aşağıdaki resme bakın. Eğlenceliydi, değil mi? Bunlardan daha fazla zevk almak ve bilişsel ve problem çözme becerilerinizi ve hafıza keskinliğinizi geliştirmek için bizi takip edin.