Fatih Erbakan o sözlerine açıklık getirdi: 15 yaşında evlensin diye bir şey söylemedik

Daha önce "15 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir" diyen Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan sözlerine açıklık getirdi.

Fatih Erbakan o sözlerine açıklık getirdi:  15 yaşında evlensin diye bir şey söylemedik

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, katıldığı canlı yayın programında, kamuoyunda tepki çeken küçük yaşta evliliklerle ilgili sözlerine açıklık getirdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Habertürk'te Açık ve Net programında Kübra Par'ın sorularını yanıtladı...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde ittifakların doğal olduğunu belirterek seçim kararı alınmasının ardından ittifakla ilgili karar vereceklerini söyledi. Yeni partilerle ilgili eleştirilerini sıralayan Erbakan, küçük yaşta evliliklerle ilgili sözlerine de açıklık getirdi.

Anadolu'da yıllardan beri 14, 15, 16 yaşında evliliklerin olduğunu ve bu insanların mutlu yuvalar kurduklarını savunan Erbakan, "15 yaşında biri cinsel olgunluğa eriştiğine göre rızası geçerlidir" demişti.

15 yaşındaki çocukların evlenmesi ile ilgili daha önceki sözleri anımsatılan Erbakan, şunları söyledi:

"İki kız çocuğu babasıyım. 15-16 yaşında evlenmesini değil, üniversiteyi hatta yüksek lisansı bitirdikten sonra evlenmelerini isterim. İnfaz düzenlemesinde binlerce kişi olarak ifade ediliyor... Erken yaşta evlilik yapmış, anne baba rızası var. Çocukları olmuş, sonra 'Sen küçük yaşta bir kızla evlendin' deyip evlenen erkeği hapse atıyorsunuz. Erkeğin babasını da hapse atıyorsunuz. Çeşitli suçlardan affettiniz çıkardınız. Buradan hanımı korumaya çalışıyorsunuz ama daha çok mağdur oluyor. Bunları bir sefere mahsus affedin dedik. 15 yaşında evlensin diye bir şey söylemedik."