Maçoğlu’ndan ‘Dersim’ açıklaması

Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye meclisi kararıyla ‘Tunceli’ isminin kaldırılarak ‘Dersim’ olarak değiştirilmesine ilişkin açıklama yaptı

Maçoğlu’ndan ‘Dersim’ açıklaması

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu belediye makamında gazetecilere açıklamada bulundu.

Bizim buradaki amacımız "Dersim" adının politikleştirmek olmadığını söyleyen Maçoğlu, “Amaç halkın talepleri doğrultusunda o talebi yerine getirme meselesiydi. Karar, valilik makamına gönderildi, oranın kararına göre davranacağız" dedi.

‘Dersim’ isiminin Cumhurbaşkanı, parti genel başkanları, bakanlar tarafından kullanıldığını söyleyen Maçoğlu, sözlerini şöyle devam etti:

“Toplum içinde yapmış olduğumuz çalışmalarda halkın büyük bir bölümünün talebi üzerine Dersim tabelasının asılabileceğine dair bir karar çıkmıştı. Belediye meclisine de öyle bir önerge ile başvuru yapıldı. Arkadaşlarımızın büyük bir çoğunluğunun kabulü sonrasında bu karar alındı. Ama esasen hepimiz çok iyi biliyoruz ki yerel yönetimlerde belediye meclislerinin aldığı kararların tamamı il makamına yani valilik makamına gidiyor, valilik makamı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda hareket ediliyor”

Maçoğlu ayrıca , kendisinden önceki dönemde belediyenin girişindeki "Tunceli Belediyesi" tabelasının altında "Dersim Belediyesi"nin yazılı olduğunu da söyledi.